БОРЦУ ОДУЗЕТА ТРИ БОДА

На сједници одржаној 14. октобра, Такмичарска комисија ФС БиХ, а по налогу Дисциплинске комисије Свјетске фудбалске федерације, одузела је Борцу три бода због дуговања према Перици Станческом.

Директор Борца Роберт Зрилић у разговору са новинарима данас је истакао како дуг према Станческом постоји од 2010. године. Исти је исплаћен, али се нажалост – закаснило.

Нисам био упућен у комплетну ситацију, али сам видио документ од 17. маја 2013. године, у којем пише како Борац прву рату дуга од 2 250 КМ мора да исплати до 31. децембра 2010. године, а остатак у року од мјесец дана. То је касније пролонгирано, а нама је 25. августа у клуб стигао допис из свјетске куће фудбала како морамо да платимо казну од 1000 франака, што смо ми и учинили. Након тога нам долази обавјештење из Свјетске фудбалске федерације како нам се ургентно одузимају три бода и како се налаже кровном савезу да то и учини. У том документу се не наводи број жиро-рачуна на који треба да уплатимо новац, као ни износ. Тек на моје инсистирање, добио сам те податке од његовог правног заступника Мирка Поледице, који је предсједник Синдиката фудбалера Србије. Све је регулисано, послато у Свјетску фудбалску федерацију и у Синдикат фудбалера Србије, који је такође послао дописе о уплаћеном износу како не би дошло до одузимања бодова. Подузећемо све правне активности како нам се бодови не би одузели. Иако нам је Такмичарска комисија ФС БиХ на сједници 14. октобра одузела три бода, још увијек чекамо коначно одлуку Свјетске фудбалске федерације – рекао је Зрилић, истакавши како се клуб сусреће са новим проблемом, односно опоменом пред тужбу од стране Бојана Марковића, којем Борац дугује 8700 КМ.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Управа Фудбалског клуба Борац, на челу са предсједником Драшком Илићем, издала је данас саопштење за јавност поводом одузимања три бода Борцу од стране Такмичарске комисије ФС БиХ, а по налогу Дисциплинске комисије Свјетске фудбалске федерације. Саопштење Вам преносимо у цјелости.

Одлука Такмичарске комисије ФС БиХ да се Борцу одузму три бода затекла је и шокирала руководство клуба, стручни штаб и играче. Недопустиво је да одлука Такмичарске комисије буде прво објављена на појединим порталима и у федералним медијима, а да претходно није стигла на адресу нашег клуба. То довољно говори о неодговорности чланова Такмичарске комисије и надлежних у ФС БиХ, али и о њиховом „наслађивању“ због овог што се догодило Борцу.

Садашње руководство ФК Борац на наслиједило од руководства клуба које је било актуелно 2010. године бројне неизмирене обавезе и пресуде према бившим играчима и у врло кратком року је ријешило близу 40 таквих случајева, чиме је омогућило нормално функционисање и стабилност у раду на свим нивоима. Један од таквих случајева је и дуг (4.750 КМ) према бившем играчу Перици Станческом, који је у цјелости измирен, као и казна (1.000 швајцарских франака) због неплаћања истог у предвиђеном року. На жалост, према одлуци FIFA, са закашњењем јер је неопходна папирологија недостајала у Борчевој архиви и садашња Управа клуба није ни знала за случај Станчески.

Само се питамо до када ће овакве ствари извирати из ладица и угрожавати нормално функицонисање клуба!

Користимо прилику да позовемо све оне који су ФК Борац годинама доводили у овакве позиције да уколико има још оваквих случајева, да их објелодане како би се приступило рјешавању истих.

Ово само потврђује да систем функионисања клубова и фудбалских савеза на свим нивоима не штима јер се овакве ствари не би дешавале, односно о њима не би расправљала и одлучивала Свјетска фудбалска асоцијација.

И поред свега овога ФК Борац нико неће зауставити на путу опоравка, стабилизације и даљег напретка, као ни што бољег пласмана у Премијер лиги БиХ. Из ових проблема можемо изаћи само јачи, што ћемо потврдити играма на терену у наставку сезоне.

Предсједник ФК Борац Драшко Илић

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.