|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 16.10.2014. u 15:12

BORCU ODUZETA TRI BODA

Na sjednici održanoj 14. oktobra, Takmičarska komisija FS BiH, a po nalogu Disciplinske komisije Svjetske fudbalske federacije, oduzela je Borcu tri boda zbog dugovanja prema Perici Stančeskom.

Direktor Borca Robert Zrilić u razgovoru sa novinarima danas je istakao kako dug prema Stančeskom postoji od 2010. godine. Isti je isplaćen, ali se nažalost – zakasnilo.

Nisam bio upućen u kompletnu sitaciju, ali sam vidio dokument od 17. maja 2013. godine, u kojem piše kako Borac prvu ratu duga od 2 250 KM mora da isplati do 31. decembra 2010. godine, a ostatak u roku od mjesec dana. To je kasnije prolongirano, a nama je 25. avgusta u klub stigao dopis iz svjetske kuće fudbala kako moramo da platimo kaznu od 1000 franaka, što smo mi i učinili. Nakon toga nam dolazi obavještenje iz Svjetske fudbalske federacije kako nam se urgentno oduzimaju tri boda i kako se nalaže krovnom savezu da to i učini. U tom dokumentu se ne navodi broj žiro-računa na koji treba da uplatimo novac, kao ni iznos. Tek na moje insistiranje, dobio sam te podatke od njegovog pravnog zastupnika Mirka Poledice, koji je predsjednik Sindikata fudbalera Srbije. Sve je regulisano, poslato u Svjetsku fudbalsku federaciju i u Sindikat fudbalera Srbije, koji je takođe poslao dopise o uplaćenom iznosu kako ne bi došlo do oduzimanja bodova. Poduzećemo sve pravne aktivnosti kako nam se bodovi ne bi oduzeli. Iako nam je Takmičarska komisija FS BiH na sjednici 14. oktobra oduzela tri boda, još uvijek čekamo konačno odluku Svjetske fudbalske federacije – rekao je Zrilić, istakavši kako se klub susreće sa novim problemom, odnosno opomenom pred tužbu od strane Bojana Markovića, kojem Borac duguje 8700 KM.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Uprava Fudbalskog kluba Borac, na čelu sa predsjednikom Draškom Ilićem, izdala je danas saopštenje za javnost povodom oduzimanja tri boda Borcu od strane Takmičarske komisije FS BiH, a po nalogu Disciplinske komisije Svjetske fudbalske federacije. Saopštenje Vam prenosimo u cjelosti.

Odluka Takmičarske komisije FS BiH da se Borcu oduzmu tri boda zatekla je i šokirala rukovodstvo kluba, stručni štab i igrače. Nedopustivo je da odluka Takmičarske komisije bude prvo objavljena na pojedinim portalima i u federalnim medijima, a da prethodno nije stigla na adresu našeg kluba. To dovoljno govori o neodgovornosti članova Takmičarske komisije i nadležnih u FS BiH, ali i o njihovom “naslađivanju” zbog ovog što se dogodilo Borcu.

Sadašnje rukovodstvo FK Borac na naslijedilo od rukovodstva kluba koje je bilo aktuelno 2010. godine brojne neizmirene obaveze i presude prema bivšim igračima i u vrlo kratkom roku je riješilo blizu 40 takvih slučajeva, čime je omogućilo normalno funkcionisanje i stabilnost u radu na svim nivoima. Jedan od takvih slučajeva je i dug (4.750 KM) prema bivšem igraču Perici Stančeskom, koji je u cjelosti izmiren, kao i kazna (1.000 švajcarskih franaka) zbog neplaćanja istog u predviđenom roku. Na žalost, prema odluci FIFA, sa zakašnjenjem jer je neophodna papirologija nedostajala u Borčevoj arhivi i sadašnja Uprava kluba nije ni znala za slučaj Stančeski.

Samo se pitamo do kada će ovakve stvari izvirati iz ladica i ugrožavati normalno funkiconisanje kluba!

Koristimo priliku da pozovemo sve one koji su FK Borac godinama dovodili u ovakve pozicije da ukoliko ima još ovakvih slučajeva, da ih objelodane kako bi se pristupilo rješavanju istih.

Ovo samo potvrđuje da sistem funkionisanja klubova i fudbalskih saveza na svim nivoima ne štima jer se ovakve stvari ne bi dešavale, odnosno o njima ne bi raspravljala i odlučivala Svjetska fudbalska asocijacija.

I pored svega ovoga FK Borac niko neće zaustaviti na putu oporavka, stabilizacije i daljeg napretka, kao ni što boljeg plasmana u Premijer ligi BiH. Iz ovih problema možemo izaći samo jači, što ćemo potvrditi igrama na terenu u nastavku sezone.

Predsjednik FK Borac Draško Ilić

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net