|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 25.05.2017. u 23:30

BORCU TROFEJ U KUPU GRADA

Borac je fudbalski vladar grada na Vrbasu! Velikan iz Platonove je večeras u finalu Kupa Grada, odigranom pred više od 3000 gledalaca, na Gradskom stadionu nakon izvođenja jedanaesteraca, rezultatom 5:4, savladao člana Premijer lige BiH Krupu i na taj način napravio sjajan uvod u premijerligaške okršaje dva kluba u predstojećoj takmičarskoj sezoni.

Junak crveno-plavog trijumfa nad Krupom bio je čuvar mreže Asmir Avdukić, koji je u penal-ruletu zaustavio čak tri šuta izabranika Slobodana Starčevića i to redom Elvira Koljića u trećoj, Radoslava Aleksića u četvrtoj i Slobodana Milanovića u petoj seriji.

Regularni dio utakmice završen je rezultatom 1:1, a oba gola postignuta su u ranoj fazi utakmice. Do rezultatske prednosti je u 10. minutu golom Elvira Koljića nakon kornera stigla Krupa, da bi na isti način, poslije udarca iz ugla, samo tri minuta kasnije Borac uzvratio preko kapitena Borisa Raspudića.

Do kraja utakmice i jedna i druga ekipa stvorile su određene šanse za postizanje gola, ali se rezultat na semaforu nije mijenjao, pa se pristupilo izvođenju penala. U prvoj seriji pogađali su Zoran Milutinović i Boris Raspudić, dok su u drugoj precizni bili Nikola Dujaković i Aleksandar Radulović. Treća serija počela je Avdukićevom odbranom šuta Elvira Koljića, a zaključena je šutem Petra Kunića preko gola.

Avdukić se ponovo istakao u četvrtoj seriji kada je odbranio pokušaj Radoslava Aleksića, a potom je Mladena Ilića matirao Bojan Puzigaća. Na startu pete serije gol iz penala za Krupu postigao je Aleksandar Vukotić, a priliku da zapečati sudbinu tima iz Krupe na Vrbasu imao je najbolji ovosezonski strijelac Borca Ivan Delić, ali je njegov šut Ilić u padu uspio da zaustavi. U šestoj seriji Avdukić bilježi treću odbranu, zaustavljen je šut Slobodana Milanovića, a slavlje saigračima i navijačima pružio je Miloš Đorđević.

Inače, zlatne medanje i trofej namijenjen pobjedniku igračima i stručnom štabu uručio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net