|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 13.03.2012. u 15:50

CILJ JE POSTIĆI POGODAK

Fudbaleri Borca sutra igraju prvu utakmicu polufinala Kupa BiH protiv sarajevskog Željezničara. Želja svih u klubu je ostvariti povoljan rezultat uoči revanša, a po riječima šefa stručnog štaba Velimira Stojnića od krucijalne važnosti će biti postignuti gol u gostima. Na današnjoj press konferenciji je naglašena ambicija ulaska u finale najmasovnijeg takmičenja BiH.

– Najbitnije je da se ekipa odmorila i psihički i fizički poslije meča sa Kozarom. Odradili smo tri treninga i danas smo na glavnom terenu željeli da naviknemo igrače na težak teren i blato koje ih očekuju na Grbavici. Međutim, isti uslovi će biti za obje ekipe. Naša prednost je što ćemo eventualne propuste moći nadoknaditi pred našom publikom, ali ću tražiti od svojih igrača da jednom disciplinovanom igrom dođu do gola koji bi nam dao veće šanse u revanšu. Nećemo moći računati na Žižovića, Ivetića, Lučića i Raspudića, te mladog Petra Kunića, koji putuje sa juniorima Borca na kup susret sa Čelikom, ali i pored tih izostanaka na raspolaganju imam respektabilan igrački kadar i očekujem da oni koji istrče na teren daju svoj maksimum – istakao je Velimir Stojnić.

Interesantno je da komisija za žalbe u N/FS BiH još uvijek nije odgovorila na žalbu Borca u vezi Borisa Raspudića, koji je kažnjen sa četiri utakmice zabrane igranja. Žalba je uredno dostavljena 25.12.2012. godine, a dva i po mjeseca kasnije nikakav odgovor nije stigao na adresu Borca. Nakon utakmice sa Željezničarom fudbaleri Borca odlaze u Međugorje, gdje će trenirati do prvenstvenog duela protiv Leotara u subotu na stadionu Police. Juniori Borca sutra u Zenici igraju prvu utakmicu polufinala Kupa BiH protiv domaćeg Čelika.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net