“ЦРВЕНО-ПЛАВИ“ ОТПУТОВАЛИ У ИСТРУ

Фудбалери Борца отпутовали су јутрос на припреме у Хрватску (Умаг и Новиград), након што су се протекле двије седмице припремали у Бањалуци. Црвено-плава експедиција у Истри остаје до 11. фебруара, а до повратка кући учествоваће на турниру под називом Istria Winter Cup.

Своје мјесто у аутобусу јутрос је заузело 27 играча, а на списку путника није било Младена Жижовића, који каријеру наставља у бијељинском Раднику, који се након јесење полусезоне налази на претпосљедњем мјесту Премијер лиге са 9 бодова.

– Жижовић је јуче обавио разговор са нама, узео исписницу и са предсједником Управног одбора Драшком Илићем договарао начин исплате заосталих потраживања. Добио је понуду Радника, биће десна рука новоизабраном предсједнику тог клуба Младену Крстајићу и желимо му све најбоље у наставку каријере – рекао је директор Борца Роберт Зрилић.

Младен Жижовић је рођен 27. децембра 1980. године у Рогатици, каријеру је почео у тамошњој Младости, након чега је прешао у табор бијељинског Радника. Из бијељинског клуба се „преселио“ у Рудар из Угљевика, а највећи траг оставио је у наредном клубу, Зрињском из Мостара, са којим је освојио титулу првака БиХ у сезони 2008-09 и Куп БиХ годину дана раније. Из Зрињског је кренуо пут Тиране, затим је услиједио повратак у Мостар, одакле је стигао у Бањалуку у јануару 2012. године. За Борац је одиграо 76 лигашких утакмица и постигао 4 гола.

Списак путника

На припреме у Умаг и Новиград јутрос су отпутовали: Асмир Авдукић, Бранислав Ружић, Младен Илић, Срђан Бечелић, Владимир Тучић, Александар Субић, Борислав Пилиповић, Небојша Рунић, Дарко Ђајић, Марко Јевтић, Миран Краљевић, Стефан Савић, Ајдин Реџић, Угљеша Радиновић, Милош Жеравица, Тони Јовић, Петар Илић, Михајло Савановић, Стефан Дујаковић, Јоцо Стокић, Дамјан Марчета, Елвир Кољић, Никола Дујаковић, Иван Костић, Бојан Мацановић, Коча Крстовић, Лука Гајић и стручни штаб у саставу: Винко Мариновић, Стојан Малбашић, Зоран Драгишић, Радован Гајић, Милош Мудреновић и Синиша Ћебић. Душан Стевандић и Александар Кондић ће се прикључити остатку екипе данас или сутра.

Istria Winter Cup

Како рекосмо у уводном параграфу, изабраници Винка Мариновића у току припрема у Хрватској учествоваће на турниру под називом Istria Winter Cup, који се ове године одржава по пети пут. На овој смотри учествоваће осам екипа подијељених у двије групе, а учесници су: Борац, Нови Пазар, Заврч, Илирија, Клуж, Зрињски, Ђермот и домаћин Новиград.

Прву утакмицу на овом турниру Борчеви фудбалери одиграће сутра у 15 часова на стадиону Лацо у Новиграду против петопласираног клуба словеначке лиге Заврча. Два дана касније у исто вријеме и на истом мјесту одмјериће снаге са екипом Новог Пазара, док ће 5. фебруара у 13 часова на Градском стадиону у Умагу играти против најстаријег словеначког клуба, Илирије. 7. и 8. фебруара играју се мечеви за пласман.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.