„Црвено плави“ у посјети Техничкој школи: Образовање и спорт иду раме уз раме

Делегација ФК Борац посјетила је средњошколце Техничке школе, највеће образовне установе у Републици Српској, а том приликом Срђан Граховац, капитен наше екипе и Оливер Јандрић, спортски директор клуба из прве руке су могли чути да се у чувеној „металској“ с пажњом прате сви Борчеви резултати.

Срђан се доласком у школску салу присјетио и дана када је, баш на том, мјесту тренирао кошарку, а уједно се вратио и у своје средњошколске дане које је провео у Економској школи. За све присутне ђаке имао је јасну поруку, да школа и образовање треба да иду раме уз раме.

„Драго ми је да руководство школе има разумјевање за све ђаке који се баве спортом и што је препознало важност бављења спорта, те да им пружа велику подршку. Није лако увијек ускладити спортске и школске активности. Знам то најбоље из свог искуства. Ја сам у трећем разреду Економске школе већ закорачио у први тим ФК Борац, али сам тада добио велику подршку тадашњег директора Предрага Дамјановића и комплетног руководства, које је имало разумјевања, и за изостанке, и за прилику да надокнадим наставу. То ми је доста помогло да ускладим и фудбалске и школске активности. Захваљући њима нисам дошао у ситуацију да моје образовање трпи због фудбала или обрнуто. Образовање и спорт могу и морају да иду једно уз друго и важно је да то наши ђаци знају. Данас смо се фино дружили и драго ми је што су многи ђаци Техничке школе редовни на нашим утакмицама. Надам се да ћемо имати прилике да се дружимо и даље, не само на утакмицама, него и ван њих“ рекао је Срђан Граховац, капитен ФК Борац.

Са око 1500 ђака који похађају наставу Техничка школа је највећа образовна установа у Републици Српској и друга по том параметру на простору од Вардара до Триглава. Међу средњошколцима је и прегршт спортиста, а највише је фудбалера из многобројних клубова бањалучке регије. Владимир Куваља, директор ове образовне установе, и сам је некада био професионални спортиста, те је итекако свјестан важности бављења спортом.

„Фудбалски клуб Борац је један од највећих спортских брендова заједно са свим осталим клубовима из Борчеве спортске породице. Ми ћемо увијек бити уз Борац докле год је и Борца и наше Техничке школе. Велика нам је част што су данас одвојили своје вријеме да нас посјете и да се заједно дотакнемо бројних тема. Срђан Граховац и Оливер Јандрић су подијелили своја спортска искуства са ђацима и вјерујем да ће из тога имати шта да науче. Сматрам да је спорт веома битан фактор у животу свих нас, а поготово када сте у средњошколском узрасту. Слажем се да школа увијек треба да буде број један, али сам и мишљења да спорт и школа равноправно могу да дијеле прво мјесто. Спорт је, такође, веома добра школа и може да вас научи стварима које не можете да научите само у клупама. Због свега тога имамо велико разумјевање за све наше ђаке који се баве спортом.“ рекао је Владимир Куваља, директор Техничке школе.

Распитивали су се ђаци и о свим минулим успјесима. Нашем капитену осмијех није силазио са лице, али је и свјестан да све урађено током фудбалске јесени мора да се потврди на прољеће.

„У одличном смо расположењу отишли на зимску паузу коју ћемо искористити да се одморимо и проведемо вријеме са нашим породицама. Урадили смо велики посао за ових шест мјесеци, не само на терену, него и ван њега, али смо итекако свјесни да смо тек на пола пута. Након повратка са паузе обавеза свих нас је да наставимо са још јачим радом, да дамо све од себе у наставку сезоне како би остварили све зацртане циљеве и да све подигнемо на још већи ниво.“ рекао је Граховац.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.