|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 08.11.2014. u 17:09

”CRVENO-PLAVIMA” BOD U ZVORNIKU

Fudbaleri Borca zabilježili su danas treći neriješen rezultat u tekućoj sezoni odigravši meč bez golova u Zvorniku sa domaćom Drinom. U tvrdoj i ne baš pretjerano sadržajnoj utakmici ni jedna ni druga ekipa nisu pokazale skoro ništa što bi donijelo prevagu na jednu ili drugu stranu.

Većim dijelom utakmice vodila se rovovska bitka na sredini terena, sa mnogo duela, tako da, kako rekosmo, nije zabilježeno mnogo opasnih situacija bilo pred Maksimovićevim, bilo pred Avdukićevim golom. U 6. minutu, nakon slobodnog udarca Borca, Uglješa Radinović stiže do lopte na 7-8 metara od gola, ali je ne zahvata na pravi način. Četiri minuta kasnije bilježimo jedinu pravu šansu na meču:  Slaviša Radović prolazi po krilu, centrira, Aleksandar Ilić zahvata loptu makazicama ali pogađa rašlje, da bi u nastavku akcije odbrana Borca izblokirala pokušaj Drininog napadača Filipa Kostića.

U 20. minutu kapiten Borca Vladan Grujić šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali je lopta nakon Grujićevog šuta bila lak plijen za Gorana Maksimovića. Deset minuta kasnije Drinin fudbaler Filipović izveo je slobodan udarac, ali problema po Asmira Avdukića nije bilo.

U prvih deset minuta drugog poluvremena i jedna i druga ekipa ostale su sa igračem manje na terenu. Prvo je Stefan Čolović faulirao Miloša Žeravicu, koji je sa zemljeu udario fudbalera domaće ekipe te mu je pokazan direktni crveni karton, dok je zbog ovog prekršaja Čolović “požutio”. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije, zbog novog prekršaja Čoloviću je pokazan novi žuti karton, pa je i Drina do kraja susreta igrala sa 10 igrača.

Od tog trenutka pa do kraja meča zabilježili smo još samo dvije poluprilike. Prvo je u 56. minutu Aleksandar Kikić prošao po desnoj strani, centrirao u kazneni prostor gostiju, a Kostić sa 7 metara glavom šutira pored gola. Samo par minuta kasnije Radinović je šutirao sa 30 metara pravo u Maksimovića, što je, ispostaviće se kasnije, bila i posljednja interesantna situacija na Gradskom stadionu u Zvorniku.

Posljednju utakmicu u jesenjem dijelu sezone Borac će odigrati 22. novembra, kada će na Gradskom stadionu ugostiti mostarski Velež.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net