Дан када је друголигаш освојио Куп Југославије

На данашњи дан.
Памти Бањалука још увијек тај 11. мај 1988. године, дан када је, наш Борац, остварио један од највећих успјеха у клупској историји.
Процвјетала је тада бијела лала у Београду након што су наши црвено плави савладали Црвену звезду и освојили Куп Југославије.
„Заслужили су Бањалучани ово вођство, мора се признати. Играли су без икаквог комплекса. Храбро!“, причао је у микрофон током телевизијског преноса Милојко Пантић након што је који минут раније Сенад Лупић затресао мрежу Црвене звезде.
Храбро су наши фудбалери играли и до самог краја, а памтиће се и чувена одбрана Слободана Каралића који је, са пенала, ухватио „живу лопту“ Драгану Стојковићу.
„Борац је заслужено освојио Куп!“, грмило је са свих страна, а наш клуб остао је уписан у историју оне бивше државе као једини друголигаш којем је то пошло за ногом да уради.
На путу до трофеја редом су падали Радник из Козарске Дубице, а потом Козара, Електробосна, Рудар из Приједора, бихаћко Јединство, Леотар, Осијек, Спартак из Суботице, Војводина, Приштина и Црвена звезда.
Дан касније фудбалери Борца у Бањалуци су дочекани као хероји и заувијек су утиснули свој печат у спортску историју крајишке љепотице.
Прошло је од тада тридесет и пет година, али сјећање на београдски подвиг не блиједи, и памтиће се све док Врбас Бањалуком тече.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.