|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 19.01.2016. u 13:13

DEJAN KUSTURIĆ PREDSJEDNIK BORCA

Dejan Kusturić (1974.), šef sektora za marketing u Banci Srpske, sinoć je na varednoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Borac kojoj je prisustvovalo 19 od 27 delegata, jednoglasno izabran za novog predsjednika Upravnog odbora kluba iz Platonove ulice i na toj funkciji zamijeniće Draška Ilića. Pored Kusturića, u novom Upravnom odboru Borca sjediće Darko Ljubojević (potpredsjednik FS BiH), Dejan Travar (predsjednik GFS Banjaluka), Srđan Amidžić (doktor ekonomskih nauka i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske), Vedran Jerinić (diplomirani arhitekta iz reda privrede), Vladimir Cvijanović (advokat) i Radislav Gojković (predstavnik Grada Banjaluka).

Takođe, na sinoćnjem zasjedanju imenovan je i novi Nadzorni odbor koji čine Dragan Veselinović, Vojo Marić i Slaven Beronja. Direktor kluba i dalje ostaje Robert Zrilić, a u narednim danima biće imenovan novi sportski direktor, a nezvanično saznajemo da je toj funkciji najbliži Branimir Tulić.

Inače, do početka sjednice stigle su tri kandidature za predsjednika; prijave su poslali Kusturić, Milosava Jakovljević i Novak Damjanović, koji je naveo da će preuzeti funciju prvog čovjeka kluba u slučaju da bude jedini kandidat.

12 godina sam zaposlen u bankarskom odnosno finansijskom sektoru, rođen sam u Banjaluci, odrastao uz Borac, a bliski članovi moje porodice veliki su navijači ovog kluba. Poznato mi je da je Borac u problemima, da su računi blokirani, da kasne plate igračima, trenerima, zaposlenima, da nije povezan radni staž, da su dugovanja enormna te da se klub nalazi u zoni ispadanja iz Premijer lige, ali najlakše je biti kukavica i ne uhvatiti se u koštac sa tim problemima. Borac kao veliko ime ne smije sebi da dozvoli da niko ne želi da bude njegov predsjednik. Oformljen je širi tim ljudi sa kojima ću sarađivati, ostalim članovima Upravnog odbora ne može se naći nijedna mrlja – rekao je Kusturić u svom obraćanju delegatima neposredno prije glasanja, a kada je dobio jednoglasnu podršku, osvrnuo se i na plan funkcionisanja kluba u narednom periodu:

Plan je podijeljen na kratkoročni i dugoročni. Što se tiče prvog, osnovni cilj nam je deblokada računa do kraja sezone kako bismo logli regularano da poslujemo. Potom planiramo da izvršimo reviziju finansija te da angažujemo advokatske kancelarije te da utvrdimo koja dugovanja su nenaplativa, koja imaju realnu osnovu a koja ne. Takođe, važna nam je i podjela posla i odgovornosti, te s tim u vezi, novoizabrani sportski direktor će imenovati potpunu autonomiju u sportskom dijelu. Takođe, moraju i da se riješe odnosi sa Gradom, prvenstveno oko Gradskog stadiona, a i dalje se potencirati na donošenju novog Zakona o sportu. Dugoročni plan za osnovu ima proizvodnju igrača – istakao je Kusturić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net