ДЕЛЕГАЦИЈА БОРЦА У ПОСЈЕТИ АЛЕКСИЋИМА

Делегација ФК Борац на челу са првим човјеком маркетинга клуба Борисом Удовичићем посјетила је данас у Бранешцима (надомак Челинца) једног од најстаријих, ако не и најстаријег навијача нашег клуба, 98-годишњег Стојана Алексића и уручила му црвено-плави дрес са бројем 98.

Деда Стојан, који се иначе одлично држи, велики је навијач нашег клуба и своју љубав према Борцу пренио је на унука Николу, који је прије неколико дана матурирао у Челинцу и спрема се да упише Пољопривредни факултет. Наш клуб је и Николи уручио дрес са његовим омиљеним бројем (16).

Борац ми је једини у срцу. Никад ме нису привлачили клубови „велике четворке“. Увијек сам се трудио да и мој Никола заволи Борац. Пуно ми је срце кад га видим са овим дресом – рекао је Стојан.

Стојан истиче да се никад није бавио фудбалом, али додаје да је својевремено био одличан скијаш. 98-годишњи Алексића открио нам да је 1940. године као краљев војник препјешачио пут од Тиране до Челинца.

У кући Алексића живе четири пунољетне генерације, поред Стојана и његовог унука Николе, ту су и Николин тата Младен (51), те деда Славко (75).

Једва чекам почетак Премијер лиге БиХ и обећавам да ћу доћи на отварање сезоне у Премијер лиги, а и на сљедеће утакмице кад то обавезе дозволе – истиче Никола.

Иако их дијели осам деценија живота, оно што их веже, поред Борца, јесте и љубав према селу, те пословима на њиви, од којих, причају обојица готово углас, може лијепо и мирно да се живи и преживи.

Стојан и Никола Алексић биће гости Борца на једној премијерлигашкој утакмици коју наш клуб буде играо на Градском стадиону, а једна од идеја је и да Стојан изведе почетни ударац.

[foogallery id=“8991″]

 

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.