|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 14.06.2017. u 18:05

DELEGACIJA BORCA U POSJETI ALEKSIĆIMA

Delegacija FK Borac na čelu sa prvim čovjekom marketinga kluba Borisom Udovičićem posjetila je danas u Branešcima (nadomak Čelinca) jednog od najstarijih, ako ne i najstarijeg navijača našeg kluba, 98-godišnjeg Stojana Aleksića i uručila mu crveno-plavi dres sa brojem 98.

Deda Stojan, koji se inače odlično drži, veliki je navijač našeg kluba i svoju ljubav prema Borcu prenio je na unuka Nikolu, koji je prije nekoliko dana maturirao u Čelincu i sprema se da upiše Poljoprivredni fakultet. Naš klub je i Nikoli uručio dres sa njegovim omiljenim brojem (16).

Borac mi je jedini u srcu. Nikad me nisu privlačili klubovi “velike četvorke”. Uvijek sam se trudio da i moj Nikola zavoli Borac. Puno mi je srce kad ga vidim sa ovim dresom – rekao je Stojan.

Stojan ističe da se nikad nije bavio fudbalom, ali dodaje da je svojevremeno bio odličan skijaš. 98-godišnji Aleksića otkrio nam da je 1940. godine kao kraljev vojnik prepješačio put od Tirane do Čelinca.

U kući Aleksića žive četiri punoljetne generacije, pored Stojana i njegovog unuka Nikole, tu su i Nikolin tata Mladen (51), te deda Slavko (75).

Jedva čekam početak Premijer lige BiH i obećavam da ću doći na otvaranje sezone u Premijer ligi, a i na sljedeće utakmice kad to obaveze dozvole – ističe Nikola.

Iako ih dijeli osam decenija života, ono što ih veže, pored Borca, jeste i ljubav prema selu, te poslovima na njivi, od kojih, pričaju obojica gotovo uglas, može lijepo i mirno da se živi i preživi.

Stojan i Nikola Aleksić biće gosti Borca na jednoj premijerligaškoj utakmici koju naš klub bude igrao na Gradskom stadionu, a jedna od ideja je i da Stojan izvede početni udarac.

 

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net