Дерби на „Кошеву“: Знамо свој циљ!

Недјеља је дан за нови премијерлигашки дерби, а наше фудбалере чека гостовање на „Кошеву“. „Црвено плави“ пут Сарајева одлазе ријешени да пруже још једну добру партију и да се домогну нових првенствених бодова како би учврстили своју лидерску позицију. Екипа је одлично тренирала, а играчи су мотивисани да се против једног од највећих ривала у лиги покажу у најбољем свјетлу.

„Недавно смо одмјерили снаге тако да нема неких већих непознаница. Екипа Сарајева посједује квалитет и очекујем тежу утакмицу него што је то било Бањалуци. Ипак, ми играмо веома добро, а ако поновимо наша издања из минулих утакмица, те ако будемо мирнији у завршници сматрам да добар резултат по нас неће изостати.“ поручио је Винко Мариновић, шеф стручног штаба ФК Борац.

Свака дерби утакмица са собом доноси и одређену дозу притиска, и резултатских, али и оног психолошког, а Винко Мариновић каже да је од круцијалне важности да концентрација током свих деведесет минута игре буде на максималном нивоу.

„Ако гледамо позицију на табели онда је Сарајево под већим притиском и на нама је да то покушамо искористити. Важно је да будемо максимално сконцентрисани. Свака грешка може да одведе утакмицу у другом смјеру од оног који прижељкујемо. Важно је да искористимо сваку прилику у нападу која нам се укаже.“ поручује Мариновић.

У стручном штабу не крију да је упитан наступ Зорана Крвжића који има мањих проблема са повредом, док су остали играчи спремни за наступ на „Кошеву“.

Милан Мијатовић каже да екипи мотива не мањка и да су сви спремни да дају свој максимум за добар резултат.

“Очекујем тврду и тешку утакмицу, на једну грешку и на једну лопту. Показали су да су квалитетна екипа, али мислим да се ми налазимо у доста бољој позицији и да је већи притисак на њима. На нама је да дамо све од себе. Сваки дерби носи посебне емоције и сви живимо за то да играмо пред пуним трибинама.” рекао је Мијатовић.

Двобој на “Кошеву” заказан је за недјељу (5.новембар) са почетком у 19.45 часова.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.