DO EVROPE SAMO PREKO PRVENSTVA

Eliminacija iz Kupa BiH svima u Borcu je teško pala. Ipak, put do Evrope nije izgubljen, jasan je da jasniji ne može biti – crveno-plave samo prvenstvo može odvesti do evropskog izloga. Svjesni su toga svi u klubu i zato sa maksimalnim oprezom dočekuju Leotar u 23. kolu m:tel Premijer lige BiH.

– Za nas je sada bitno da se mentalno vratimo na pravi kolosijek. Igrali smo već dvije nezgodne utakmice protiv Leotara, oba puta smo remizirali, tako da imamo maksimalan respekt prema rivalu. Znamo da su se pojačali dosta u ovom prelaznom roku, tako da je to jedna nova ekipa, uz novog trenera. Do nas je sad ponovo da shvatimo da u Kupu više nismo, jedina opcija koja nam ostaje jeste prvenstvo. Bitno je da držimo to odstojanje sa četvrtim mjestom. Naravno, jedini rezultat koji nam odgovara kući protiv Leotara jesu tri boda, istakao je trener Borca Nemanja Miljanović.

Šef struke Banjalučana u nedelju protiv Trebinjaca neće moći računati na Donalda Molsa koji ima kartone, a pod upitnikom je i Luka Cucin, koji se povrijedio protiv Tuzla Sitija u Kupu BiH.

– Odigrali smo sa njima dvije utakmice koje su završene neriješeno, tako da ulazimo maksimalno motivisano i spremno u ovaj meč. Odgovaraju nam samo tri boda, ispali smo iz Kupa, tako da nam za Evropu ostaje borba kroz prvenstvo i sigurno da će u nedelju, ko god bude igrao, dati svoj maksimum da ostvarimo pobjedu i držimo Sarajevo na sigurnom odstojanju, rekao je Aleksandar Vojnović, koji je u četvrtak, na manifestaciji “Dan fudbala”, proglašen za najboljeg fudbalera Republike Srpske u godini iza nas.

– Jedna lijepa nagrada za mene i lijep motiv za dalji rad u budućnosti. Sigurno ću dati sve od sebe da u budućnosti budem još bolji i nadam se da ću u Borcu ostvariti još više uspjeha, zaključio je Vojnović.

Utakmica Borac – Leotar igra se u nedelju na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je u 17.00 časova.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.