DODIK: TREBA NAM JAK BORAC

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH, zajedno sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom Fudbalskog saveza BiH posjetio je FK Borac i Gradski stadion u Banjaluci na kojem se privode kraju radovi na postavljanju hibridne podloge. U znak dobrodošlice Milorad Dodik na poklon je dobio i Borčev dres koji mu je uručio prvi čovjek kluba Stojan Malbašić.

„Borac je tradicija ovog grada, ovog kraja. Čast svim klubovima, ali želimo da napravimo Borac prestižnim klubom i najvažnijim u Republici Srpskoj, koji može da nosi takmičenja i na nivou Evrope i regiona. To je naša ideja. Kada smo krenuli da saniramo probleme, počeli smo od desetak miliona maraka duga, napravili smo presjek, učinili smo to i stvorili stabilne uslove za finansiranje ekipe, počeli smo da stvaramo tim. Odmah je krenula i potreba za sanacijom terena. Uloženo je 1.100.000 evra od čega je Vlada RS dala 250.000 evra kao početni iznos da bi se mogla dobiti ostala sredstva i teren će biti završen za nekih 15-ak dana kao što vidimo. Ostao je problem semafora i to smo sada riješili. Danas se montira novi semafor i stadion će dobiti novi izgled.“ rekao je Dodik, a istakao je da je cilj i da ostali banjalučki klubovi poput rukometnog i košarkaškog kluba Borac, te Bokserskog kluba Slavija vrate stari sjaj.

Želja svih je, rekao je Dodik, da FK Borac vijek postojanja proslavi jači nego ikad.

„Očekujem najjači Borac koji će skrenuti pažnju na tih 100 godina postojanja, najbolje ćemo skrenuti pažnju ako budemo imali dobru ekipu. Učiniću sve da zajedno sa partnerima u klubu i ljudima oko kluba da u toj godini imamo najbolji mogući sastav koji može da igra bitnu u ulogu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Da bismo to imali morali smo ove godine da pravimo stadion, da pravimo ekipu. Ove godine moramo da budemo u vrhu, to čini Borac primamljivim. Ništa ne može preko noći. Ali za 100 godina kluba napravićemo niz manifestacija, malo šta na ovim prostorima može da se pohvali da može da proslavi 100 godina. Fudbalski klub Borac zaslužuje svaku vrstu pažnje“

Na Gradskom stadionu Milorada Dodika dočekali su fudbaleri, fudbalerke, stručni štab i omladinske selekcije našeg kluba.Stojan Malbašić poručio je da će se lopta uskoro zakotrljati na novoj travnatoj podlozi.

„Milorad Dodik je izdvojio određeni novac koji je bio potreban za izgradnju i završetak ovog fudbalskog terena na Gradskom stadionu u Banjaluci. Postavljanje nove trave planirano je za četiri, pet dana, te očekujemo da će za petnaest do dvadeset dana Borac moći da igra na ovom stadionu“, rekao je Malbašić.

Uz rekonstrukciju terena, najavljena je i obnova dotrajale atletske staze na Gradskom stadionu za čiju sanaciju će biti izdvojeno 350.000 KM, a u planu je i postavljanje krovne konstrukcije na istočnoj tribini.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.