|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 30.04.2013. u 12:52

DOPIS FK SARAJEVO

Rukovodstvo FK Sarajevo osjetilo je potrebu da se javno zahvali novom rukovodstvu Fudbalskog kluba Borac iz Banje Luke na pripremi i organizaciji utakmice 25. kola BH Telekom Premijer Lige Bosne i Hercegovine koja se 28.04.2013. godine odigrala na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a u svjetlu svih nemilih događaja u i oko sportskih terena u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme.

Imam potrebu da se ovim putem, javno, zahvalim predsjedniku i direktoru Borca na dočeku i vidnom angažmanu da na utakmici sve prođe bez provokacija i nesportskog ponašanja. Publika koja je u nedjelju bila na utakmici zaslužuje da gleda Borac u evropskim takmičenjima – istakao je generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Rijetki su klubovi u našoj zemlji koji mogu okupiti nekoliko hiljada gledalaca na svojim utakmicama, te se nadamo da će Borac u narednom periodu biti u vrhu bh. fudbala, gdje svojom tradicijom zaslužuje da bude. Daćemo sve od sebe da, kao i do sada, uzvratimo gostoprimstvo i domaćinski dočekamo ekipu, rukovodstvo i navijače Borca u Sarajevu -zaključio je Selimović.

Dobrom komunikacijom oba kluba, navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo i nadležnih policijskih struktura, putovanje, doček, boravak i ispraćaj navijača bordo tima protekao je bez ijednog incidenta, a za pohvaliti je i izrazito korektno ponašanje publike i navijača FK Borac na Gradskom stadionu u Banjoj Luci prije, tokom i nakon utakmice koja je završena rezultatom 1:1.

Selimović se osvrnuo i na suđenje u u okviru BH Telekom Premijer Lige BiH:

Možemo žaliti za nekim, usudiću se reći i mnogim, sudijskim odlukama, ali insistiram da u Klubu poštujemo pravilnike i propise krovnog Saveza, te da komentarisanje na tu temu svedemo na minimum. I dalje duboko vjerujemo da nadležne komisije N/FS BiH mogu i žele da se izbore sa svim nepravilnostima, kako na našim, tako i na drugim utakmicama kojih je u ovom proljećnom dijelu prvenstva bilo previše. Pri tome ne mislim samo na suđenje – riječi su direktora FK Sarajevo Dine Selimovića.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net