|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 07.10.2016. u 15:17

DRINA ”MEČ-LOPTA” ZA NASTAVAK SEZONE

Fudbaleri Borca u derbiju desetog kola Prve lige Republike Srpske snage će odmjeriti sa zvorničkom Drinom, koja je jedan od najozbiljnijih kandidata za osvajanje šampionske titule u takmičenju i povratak u Premijer ligu BiH. Zvorničani su nakon 9 mečeva šesti sa 14 bodova, odnosno četiri manje od Borca koji je prvoplasirani, a od vrha su se udaljili proteklog vikenda porazom pred domaćom publikom od Zvijezde 09 (1:2).

– Borac i Drina su prošle sezone nastupali u Premijer ligi, Zvorničani takođe gaje određene ambicije pred gostovanje u Banjaluci i stoga je s pravom ovaj meč okarakterisan kao derbi kola. Borac je u seriji pozitivnih rezultata, u proteklih šest kola zabilježili smo četiri pobjede i dva neriješena rezultata i sa naše strane bi bilo nezobiljno kada bismo propustili ovakvu meč-loptu. Biće određenih promjena u sastavu u odnosu na meč sa Sutjeskom gdje smo remizirali bez golova, ali smo stvorili manje šansi nego protiv Podrinja kada je meč takođe završen 0:0. U Foči smo 65 minuta imali igrača više i to smo morali da iskoristimo, tako da će određene korekcije sigurno biti izvršene – riječi su šefa stručnog štaba Borca Vlade Jagodića u najavi utakmice sa Drinom.

Osvajanje tri boda najavljuje i najmlađi crveno-plavi prvotimac Vladan Danilović (1999.).

– Snage ćemo odmjeriti sa našim najvećim konkurentom za povratak u Premijer ligu, ali, sa druge strane, mi smo Borac i moramo da idemo na pobjedu, koja bi nam mnogo značila za nastavak sezone. Nadam se da će i navijači u velikom broju doći da nas podrže, kao što su činili u svakoj utakmici do sada, i da se pitanje osvajanja tri boda neće postavljati.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net