|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 09.07.2013. u 13:49

DUJAKOVIĆ I ŠAKIĆ ZA TRIJUMF NAD MODRIČOM

Banjalučki Borac savladao je ekipu Modriča Maksime rezultatom 2:0 u prvoj pripremnoj utakmici u sklopu priprema za sezonu 2013/14. Borac je do vođstva stigao u 59. minutu preko Stefana Dujakovića, a konačan rezultat u 66. minutu postavio je Milan Šakić nakon asistencije Vladimira Kremenovića.

Borčeva startna postava (Avdukić, Si. Dujaković, Raspudić, Runić, Žarić, Žižović, Grujić, Stokić, Grahovac, Subić, Đelmić) stvorila je u prvom poluvremenu tri izgledne prilike i to preko Subića, Raspudića i Đelmića, ali se mreža gostiju nije zastresla. U drugih 45 minuta strateg “crveno-plavih” Dragan Jović šansu je pružio još desetorici igrača (Kondić, Stojnić, Kuzmanović, Komljenović, Kremenović, St. Dujaković, Šakić, Zečević i Predragović), dok je iz startnih 11 ostao samo Avdukić.

Prvi gol na meču viđen je u 59. minutu, kada je Stefan Dujaković oduzeo loptu igraču Modriče Goranu Lukiću na 20 metara od gola, izašao sam pred čuvara mreže gostiju Petrovića i rutinski ga savladao. Samo sedam minuta kasnije novi gol Borca: Vladimir Kremenović idealno je na lijevoj strani uposlio Milana Šakića koji lagano matira Petrovića.

Do kraja meča Borac je stvorio još dvije šanse i to preko Kremenovića i Dujakovića, ali prvi put Petrović brani šut, dok se u drugom navratu ispriječila stativa.

Borčevi fudbaleri danas imaju dan pauze, sutra od 18 časova na Gradskom stadionu je trening, dok je naredna kontrolna utakmica u četvrtak u isto vrijeme na Gradskom stadionu u Prijedoru protiv Rudara.

BORAC – MODRIČA 2:0

strijelci: 1:0 St. Dujaković (59.), 2:0 Šakić (66.)

gledalaca: 300

sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka)

pomoćnici: Siniša Ivančević i Ratko Kunić (oba iz Banjaluke)

BORAC: Avdukić, Si. Dujaković, Raspudić, Runić, Žarić, Žižović, Grujić, Stokić, Grahovac, Subić, Đelmić. Još su igrali: Kondić, Stojnić, Kuzmanović, Komljenović, Kremenović, St. Dujaković, Šakić, Zečević, Predragović.

MODRIČA: Petrović, Šipovac, Kostadinović, Vujanić, Vidaković, G. Lukić, N. Lukić, Savkić, Savić, Demonjić, Pavlović. Još su igrali: Topić, Ristić, Drinić, Sarkić, Đokić, Popović, Stojanović, Buljić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net