EKIPA OD DANAS NA ODMORU, PROZIVKA 10. JANUARA (FOTO)

Fudbaleri Borca od danas su na zasluženom odmoru. Zajedničkim ručkom u jednom poznatom banjalučkom restoranu, igrači, stručni štab i uprava kluba stavili su tačku na turbulentnu polusezonu koja je iza našeg kluba.

Inače, samu godinu u našem klubu pamtićemo po drugoj osvojenoj tituli šampiona, ali i antologijskom duelu protiv Kluža na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje je Borac od istorije dijelilo nekoliko minuta.

-Bili smo šampioni, igrali smo Ligu šampiona, za nas dosta uspješno, igrali smo i finale Kupa BiH. U ovoj novoj polusezoni normalno da imamo iste ciljeve kao što je to bilo i prošle godine, a to je izlazak u Evropu. Svjesni smo da u ovoj sezoni ne možemo da budemo prvi, ekipa Zrinjskog je igrala odlično, napravili su veliku razliku, tako da nama ostaje borba za drugo mjesto i osvajanje Kupa BiH i nadam se da je to jedna realnost i da možemo da ostvarimo do kraja sezone, relan je predsjednik Borca, Stojan Malbašić.

Sa njim je saglasan i drugi čovjek kluba, potpredsjednik Bogoljub Zeljković.

-U ovoj godini smo uspjeli da vratimo titulu u Banjaluku nakon deset godina, što je sigurno jedan veliki rezultat. Nakon toga smo igrali u Ligi šampiona, Ligi konferencija, a onda je krenula i ova nova sezona. Možemo da kažemo da je bila dosta turbulentna, ali na kraju smo treći, a ono čime smo takođe zadovoljni jeste da smo se plasirali u četvrtfinale Kupa BiH i polufinale Kupa Dr Milan Jelić. Sigurno ćemo da ciljamo ta dva trofeja, a što se tiče prvenstva, nije da se predajemo, ali 18 bodova je velika prednost i nastojaćemo da budemo drugi na tabeli, dodao je Zeljković.

Trener Nemanja Miljanović stabilizovao je ekipu, priveo kraju polusezonu. Treća pozicija je opšte je mišljenje nešto što trenutno zadovoljava sve u klubu i daje mogućnost da se napadne i druga pozicija.

-Svakako da prvo treba da sagledamo situaciju oko igračkog kadra, da vidimo šta nam treba, gdje da se pojačamo i da se mirne glave donesu odluke. Sve zavisi od igrača koji su tu trenutno i od igrača koji možda više neće biti tu. Prvo moramo to da vidimo, ko će da ostane, ko će da ide, nakon toga će da se donesu određene odluke. Vidi se da nam određeni kvalitet fali da bismo apsolutno napali sami vrh tabele, a kada se sumira ovaj dio sezone, može da se kaže da su ovi momci to dobro odradili, da tu ima kapaciteta i za poboljšanje i za popravak kod dosta igrača, pogotovo jer imamo mnogo mladih fudbalera koji mogu da napreduju, rekao je Miljanović.

Igrači su jedva dočekali odmor, to uglas poručuju.

-Imao sam osjećaj da je ova polusezona trajala pet godina, poručio je Aleksandar Subić i dodao.

-Stvarno jedna turbulentna polusezona, nakon osvojene titule. Iskreno, nismo se nadali ali kako smo krenuli, dobro je završilo. Ostaje nam da se dobro odmorimo, da se pripremimo za drugu polusezonu. Prvo odmor, pa pripreme, nadam se da će druga biti bolja od prve, ali opet kažem, kako smo počeli, dobro je završilo. U jednom momentu smo bili posljednji, nakon jučerašnje pobjede smo treći, tako da možemo na kraju da budemo zadovoljni, kaže lijevi bek Borca.

Tokom završene polusezone bilo je i uspona i padova, ali zadovoljstva mora da bude, navodi Marko Jovanović.

-Nekako kad saberemo cijelu godinu, mislim da je jako uspješna i da je sigurno jedna od najuspješnijih u istoriji Borca. Osvojili smo titulu, ostvarili veliki uspjeh pobijedivši jedan Kluž u Banjaluci, i nakon toga smo ušli u neku krizu što je i normalno. Znate i sami da veliki klubovi padnu, pa izađu iz krize, ali kad se sve sabere, trećim mjestom možemo da budemo zadovoljni. Ostaje žal što je Zrinjski pobjegao toliko koliko je pobjegao (18 bodova, op.a.), ali sa druge strane imamo ciljeve za narednih šest mjeseci i težićemo ka njima. Titula nije realna u ovom trenutku, ali treba se boriti za Kup, za izlazak u Evropu i nastaviti pravcem kojim klub ide u posljednje dvije-tri godine, ističe Jovanović.

Kada je riječ o igračkom kadru, jedino Goranu Zakariću ističe ugovor ove zime. Ponuđen mu je novi ugovor i sve bi uskoro trebalo da bude poznato po tom pitanju.

-Na tu temu sam pričao sa ljudima iz kluba, tako da će se sve znati do početka priprema. Do tada ću sve znati i ja i oni, ali i svi vi, tako da ne bih sad o tome. Ugovor mi ističe, to nije tajna nikakva, ali vidjećemo kakva je situacija. Ne bih ništa da prognoziram, u kontaktu sam sa ljudima i uskoro bi trebalo sve da se sazna, „zakopčan“ je bio Zakarić.

U klubu uveliko razmišljaju o pojačanjima.

-Sigurno nam je potrebno oko 5-6 igrača da pojača konkurenciju za startnih 11, ali i da se pojača sama konkurencija unutar ekipe. Sigurno je nakon osvajanja titule i dolazaka ljetos nekim igračima bilo potrebno vrijeme za adaptaciju, poput Vušurovića koji pruža sve bolje partije. Tu je i Begić, koji se ustalio od početka. Neki drugi momci, spletom okolnosti, nisu opravdali očekivanja, neki nisu ni dobili pravu šansu, ali pričaćemo u narednim danima tako da ćemo uskoro imati jasniju sliku. Znamo da je zimski prelazni rok izuzetno težak, ali pratimo tržište od ljeta i od nekih mogućih odlazaka zavisi i moguće povećanje broja potencijalnih pojačanja. Možda se i smanji, vidjećemo, ali bitno je da Borac pokazuje kontinuteti, da više nije jedne godine Premijer liga BiH, druge Prva liga Republike Srpske, da smo poslije osvojene titule opet u vrhu tabele. Prije toga smo igrali Ligu Evrope, ove Ligu šampiona, i bitno je da Borac raste kao klub, finansijski je stabilan, što je preduslov za priču koju smo počeli, poručio je potpredsjednik Bogoljub Zeljković, najavivši skore infrastrukturne projekte.

-U zavisnosti od vremensih prilika, ali sigurno do početka proljećnog dijela prvenstva, Borac će da završi karije na terenu, što mnogo znači za evro-takmičenja i za samu kategorizaciju stadiona. Nakon toga nam još preostaje da promijenimo teren, da uradimo hibrid, ali to ide preko Saveza, tu čekamo FS BiH i njihovu odluku da se krene u taj projekat jer nije samo Borac u pitanju, već i ostali stadioni. To je voema značajno za klub jer dobro znamo sa tim projektima dokle možemo da igramo Evropu. Sa kapijama i hibridnim terenom, uz još neke finese na stadionu, možemo da kažemo da će Gradski stadion ispunjavati uslove da se na njemu igra grupna faza evropskih takmičenja, kategoričan je Zeljković.

Okupljanje je zakazano za 10. januar. Prvi dio priprema ekipa će odraditi najvjerovatnije u Banjaluci. Postoji mogućnost da se koju sedmicu prije Turske ode u Trebinje, kao i prošle godine. 26. januara slijedi put u Antaliju, gdje se ekipa priprema već četvrtu godinu zaredom.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.