|  LAT   |  ENG

EVROPA NAKON 18 GODINA!

2010. godine Borac je osvojio Kup BiH i na taj način, nakon 18 godina, izborio nastup u Evropi. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope Borac je igrao protiv švajcarske Lozane; u prvoj utakmici u Lozani pobijedili su Švajcarci (1:0), dok je revanš u Banjaluci završen neriješeno (1:1), te je tako Borac eliminisan iz daljeg takmičenja.

2011. Borac je postao šampion BiH, osvojio je titulu po prvi put u svojoj dugoj istoriji, i u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona odmjerio snage sa izraelskim Makabijem iz Haife. U prvoj utakmici u Haifi, Borac je poveo golom Borisa Raspudića u 24. minutu, sve do 68. minuta imao povoljan rezultat (1:1) pred revanš u Banjaluci, ali su domaćini do kraja meča iskoristili dekoncentraciju Borčevih igrača i u narednih 12 minuta postigli četiri gola.

U revanš utakmici u Banjaluci Borac je osvjetlao obraz kluba i grada, savladavši izraelskog šampiona sa 3:2. Dva gola u toj utakmici je postigao Branislav Krunić, dok je mrežu gostiju jednom pogodio Nemanja Vidaković.

U sezoni 2011/12 Borac je zauzeo treće mjesto i treći put zaredom izborio plasman u evropska takmičenja, ponovo u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Crveno-plavi su za protivnika dobili drugoligaša, Čelik iz Nikšića, ali su svoj evropski put završili veoma brzo, na veliko razočarenje svojih navijača.

U prvom meču u Banjaluci rezultat je bio 2:2, dok u Nikšiću neriješen ishod (1:1) nije bio dovoljan da Banjalučani prođu dalje.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net