Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović obišli kamp FK Borac u Antaliji

Fudbalsku ekspediciju našeg kluba u Antaliji obišli su Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović, selektor i direktor reprezentacije BiH koji, ovih dana, borave u radnoj posjeti Turskoj.

Hadžibegić i Misimović posjetiće trenažne kampove svih premijerligaških klubova koji su na pripremama u antalijskoj regiji, te igrače koji su kandidati za reprezentaciju BiH, a nastupaju u Turskoj.

U razgovoru sa članovima našeg klupskog rukovodstva i stručnog štaba, Hadžibegić i Misimović, upoznati su sa ciljevima i ambicijama kluba u nastavku sezone.

„Na djelu sam vidio da u FK Borac vlada jedna radna, pozitivna i ambiciozna atmosfera, a disciplina je na zavidnom nivou. To mi se sviđa. Došao sam da obiđem sve naše premijerligaške klubove koji su ovdje na pripremama, kao i igrače koji nastupaju u Turskoj. Razgovor je prijateljski sa svim trenerima. Stekao sam utisak da su oni prihvatili saradnju koju sam ponudio i da cijene moj angažman. Obratiću pažnju na njihov rad i potencijalne kandidate koji će meni biti predloženi sa njihove strane, ali i od članova mog stručnog štaba koji će gledati sve te utakmice.“, rekao je Hadžibegić.

Vinko Marinović i članovi našeg stručnog štaba u razgovoru sa Hadžibegićem i Misimovićem do tančina su secirali dosadašnji dio pripremnog perioda.

„U svakom klubu, pa tako i u Borcu ima igrača koji su zanimljivi. Ne bih o imenima, još uvijek je rano. Moja je želja da otvorim vrata svim igračima, ali to ne znači da će odmah dobiti poziv u reprezentaciju. Želim da imam saradnju sa svim klubovima, ali dres reprezentacije mora da se zasluži. Ipak, smatram da ima kvaliteta u svim klubovima Premijer lige.“, kaže Hadžibegić.

Jedan „Borčevac“ već je dobio poziv u reprezentaciju BiH. Našem treneru golmana, Siniši Mrkobradi, povjerena je briga o čuvarima mreže u najboljoj selekciji BiH.

„Siniša je prije svega kvalitetan čovjek, a potom i surovi profesionalac koji je dao dobre rezultate u radu sa golmanima u FK Borac. Drago mi je što ima odličnu saradnju sa Vinkom Marinovićem sa kojim ima jednu atmosferu povjerenja i to mi se dopada.“, istakao je Hadžibegić.

Na riječi hvale uzvratili su i iz našeg kluba.

„Zadovoljstvo nam je što smo mogli da ugostimo Faruka Hadžibegića i Zvjezdana Misimovića koji su ovom posjetom pokazali da će voditi računa o svim premijerligaškim igračima. Prijaju i riječi hvale koje su pristigle na naš račun, a na nama je da tokom proljeća ostvarimo i dobre rezultate na terenu. Smatram, da je i igračima motiv više da budu oni pravi saznanje da su na radaru stručnog štaba reprezentacije.“, rekao je Dejan Lukendić, direktor FK Borac.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.