|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 09.03.2012. u 16:05

FINALE PRIJE FINALA!

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izvučeni su parovi polufinala Kupa BiH. Protivnik Borca je sarajevski Željezničar, aktuelni osvajač najmasovnijeg fudbalskog takmičenja, dok će Velež put ka finalu i izlasku na evropsku scenu tražiti preko Širokog Brijega.

Već treću godinu uzastopno dva ljuta rivala će se boriti za pehar namijenjen pobjedniku Kupa. U prve dvije sezone učinak je polovičan. Borac je u finalu pobjedio Željezničara i to prije dvije godine, a prošle sezone uspješniji je bio sastav iz Sarajeva.

Trener banjalučkog premijerligaša Velimir Stojnić smatra da se putnik u finale neće znati do posljednjeg sudijskog zvižduka u revanš susretu.

– Svi očekuju najbolje, pa tako i mi, ali šanse za prolaz u finale su podjednake. Smatram da i faktor sreće u ovakvim mečevima može imati bitnu ulogu. Ponavljam, favorita nema, a očekujem lijepe i neizvjesne susrete – istakao je Stojnić.

Prvi polufinalni dvoboji na rasporedu su 14. marta, revanš utakmice  4. aprila, dok je prvi susret finala 21. aprila, a revanš 15. maja.

Nakon što su izvučeni parovi polufinala Kupa BiH za seniore, izvučeni su i parovi za juniore.

U polufinalu Kupa BiH za juniore sastaju sebanjalučki Borac i zenički Čelik, te tuzlanska Sloboda i Široki Brijeg. Prvi susreti na programu su 14. marta, a revanš 4. aprila.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net