|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 24.05.2017. u 16:04

FK BORAC: BEZ DIZANJA TENZIJA PRED KRUPU

Fudbaleri Borca sutra od 19:30 časova, na Gradskom stadionu u Banjaluci, u finalnoj utakmici Kupa Grada koplja ukrštaju sa sastavom Krupe, učesnikom Premijer lige BiH u sezoni na izmaku. Tim pod komandom trenera Vuleta Trivunovića na furiozan način je stekao povratak u elitno društvo bh. fudbala, u kojem će naredne sezone, najmanje dva puta, odmjeriti snage sa ekipom iz krupe na Vrbasu, pa će sutrašnji derbi poslužiti kao svojevrsni uvod u novu premijerligašku sezonu, koja startuje 22. jula.

Povodom utakmice sa Krupom, danas je u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu održana konferencija za novinare, na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili član Upravnog odbora Borca Vico Zeljković, šef stručnog štaba Vule Trivunović i kapiten Boris Raspudić.

Na početku svog obraćanja “sedmoj sili”, Zeljković je naveo da su planovi predviđeni za ovu sezonu već ostvareni.

– Prošle godine smo pred sebe postavili petogodišnji plan funkcionisanja kluba, a zacrtane ciljeve za ovu godinu smo ostvarili povratkom u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i izgradnjom pomoćnog terena iza sjeverne tribine Gradskog stadiona. Već naredne sezone, odnosno u drugoj godini našeg razvojnog plana, ne želimo da budemo samo puki posmatrači premijerligaških dešavanja, već nam je želja da stvorimo respektabilan tim koji će zauzeti svoje mjesto u vrhu takmičenja – rekao je Zeljković, a potom se okrenuo predstojećem finalu gradskog kupa:

– Što se tiče sutrašnje utakmice, naravno da Borac želi da se okiti trofejom, ali smatram da nema potrebe da se dižu prevelike tenzije oko ove utakmice. Poznato je fudbalskoj javnosti da su sadašnji čelnici Krupe, prevashodno Draško Ilić, obavljali i vodeće funkcije u Borcu, ali mislim da je to dio prošlosti i da više time ne treba da se bavimo. Smatram da ne treba dizati preveliku prašinu u iščekivanju same utakmice i da treba da nas interesuju samo dešavanja na terenu, te da ovaj meč iskoristimo kao još jednu priliku da vidimo na koje igrače možemo da računamo u Premijer ligi – rekao je Zeljković, istakavši da će dio prihoda od prodatih ulaznica (sjever 1 KM, istok 2 KM, zapad 5 KM) biti uplaćen kao pomoć ostalim banjalučkim klubovima.

Slične stavove pred finale Kupa Grada gaji i Vule Trivunović.

– Meč sa Krupom idealna nam je prilika da oprobamo snage sa jednom kvalitetnom ekipom, koja je osvojila četvrto mjesto u Premijer ligi, koje je, u određenim kombinacijama, vodilo i u evropska takmičenja. Nemam šta drugo da poručim ekipi osim da odigra maksimalno angažovano i borbeno, a nadam se da će svi koji sutra uveče poslije utakmice budu napustili stadion pričati samo o odličnoj partiji dva kluba, a ne o određenim vanterenskim stvarima koje su simptomatične za naš fudbal – istakao je Trivunović.

Kapiten Boris Raspudić čestitao je ekipi Krupe na odličnom rezultatu ostvarenom u protekloj sezoni, ali i istakao da očekuje trijumf u meču sa Krupom.

– Mnogi smatraju da liga Republike Srpske nema kvalitet i da 21 bod prednosti nije nikakvo mjerilo, te stoga sutra želimo da pokažemo da posjeduje veliki kvalitet i da možemo da se nosimo i sa premijerligaškim ekipama i tako na najbolji mogući način privedemo sezonu kraju – kategoričan je Raspudić.

Inače, Vico Zeljković je danas istakao da Fudbalski klub Borac, u ovom trenutku, duguje između 150 i 160 000 konvertibilnih maraka na osnovu potraživanja bivših igrača, te da je ukupan dug kluba, ne računajući onaj prema Poreskoj upravi, oko 2 miliona konvertibilnih maraka, u šta je uračunat i dug prema Fudbalskom klubu Džaja, koji je trenutno predmet rasprave u banjalučkom Okružnom sudu.

Takođe, Zeljković je istakao da je i dalje nepoznato ko će biti šef struke Borca u narednoj sezoni, te da će prvo, nakon utakmice sa zvorničkom Drinom koja se igra u utorak (30. maj), biti obavljeni razgovori sa Vuletom Trivunovićem oko eventualnog nastavka saradnje.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net