ФК БОРАЦ: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Фудбалери Борца савладали су у сјајној атмосфери на Градском стадиону, у дербију 4. кола Премијер лиге, екипу сарајевског Жељезничара резултатом 2:1. Ипак, сјену на меч својим срамним извјештајем бацио је делегат сусрета Изет Банда, који је у свом извјештају навео доста неистина. Управа Борца одмах данас издала је саопштење поводом Бандиног извјештаја.

Извјештај Изета Банде

– Организација утакмице слаба, иако је домаћин обезбједио све службе према пропозицијама такмичња.Од 76 минуте доносачи лопте вршили су опструкцију недозвољавајући да се лопта достави играчима како би је убацили у игру. Такође, у 90+2 минути са западне требине убачена је лоптау терен за игру, гдје су настојали да врше опструкцију игре. Спортске легитимације обје момчади прегледане., утврђен идентитет и нису уочене неправилности. Пријављено особље посједује лиценце Савеза . Гледалаца око 4000 од тога 150 гостујућих. Домаћа публика се неспортски и некоректно понашала и то у 18 ,42,45+1,65 минути када су вријеђали гостујуће играче „зашто бјежите пичке балиске“ , „зашто ћутите пичке балиске“ , „лопови“, истакли су такође транспарент „можеш да лајеш ,можеш да режиш , пичке балиске“. Домаћа публика убацила је у 21 миути једну петарду на атлетску стазу,у 31 минути 5 бакљи је упаљено на трибини исток, али није убачена у терен за игру, у 39 минути 8 бакљи запаљено од тога 2 су убачене на атлетску стазу а 6 је остало на источној трибини, у 49 минути запаљено је 12 бакљи од којих је 5 убачено на атлетску стазу . Измјене исправно извршене погодци  постигнути на регуларан начин, опомене и искључење домаћег играча исправно.Судац оправдано надокнадио вријеме првог дијела за 1 минуту , и другог за 4 минуте због повреда играча и измјена . Суђење добро . Детаљније образложењеу извјештају делегата.

Саопштење ФК Борац

Поштовани,

желимо Вас обавијестити да нас је изненадио извјештај господина Изета Банде, делегата утакмице Борац – Жељезничар. Како организација утакмице може бити слаба ако је домаћин обезбиједио све потребне услове за њено одигравање? Фудбалери Жељезничара су пријатељски дочекани дан раније, омогућено им је да несметано тренирају у заказаном термину, обезбјеђење је било појачано, гостујући навијачи су спроведени на линији разграничења и на вријеме су ушли на утакмицу (за разлику од већине мечева у БХ Телеком Премијер лиги БиХ гдје поједине навијачке групе и не присуствују утакмицама својих клубова или уђу на стадион у 20. минути меча). Домаћин је осигурао довољан број сакупљача лопти, ватрогасно возило, посебна кола хитне помоћи за навијаче, што је истакнуто на брифингу уочи почетка утакмице. Официјелни спикер је на полувремену упозорио домаће навијаче на фер и спортско навијање, тако да у другом полувремену није било погрдних скандирања. Не знамо шта је господина Банду навело да каже како је било опструкције игре, када је један од дјечака који сакупљају лопте у 92. минуту прешао ограду да дохвати лопту и исту вратио у игру, ако је било близу 6.000 гледалаца зашто у извјештају делегата пише 4.000? Делегат је очито заборавио на обавезу да нагласи да ли је и на који начин руководство Жељезничара дочекано и испраћено са Градског стадиона, а спортски пријатељи из Сарајева су истакли да је гостопримство било на врхунском нивоу! О каквом транспаренту говори господин Банда, када се на снимку БХТ-а и многим порталима може видјети да текст који је он навео („можеш да лајеш, можеш да режиш, пичке балиске“) нигдје није био окачен. Чему извртање чињеница и коме треба да баца мрљу на један врхунски спектакл!?

(fkborac.net)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.