|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 19.08.2013. u 16:08

FK BORAC: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Fudbaleri Borca savladali su u sjajnoj atmosferi na Gradskom stadionu, u derbiju 4. kola Premijer lige, ekipu sarajevskog Željezničara rezultatom 2:1. Ipak, sjenu na meč svojim sramnim izvještajem bacio je delegat susreta Izet Banda, koji je u svom izvještaju naveo dosta neistina. Uprava Borca odmah danas izdala je saopštenje povodom Bandinog izvještaja.

Izvještaj Izeta Bande

– Organizacija utakmice slaba, iako je domaćin obezbjedio sve službe prema propozicijama takmičnja.Od 76 minute donosači lopte vršili su opstrukciju nedozvoljavajući da se lopta dostavi igračima kako bi je ubacili u igru. Takođe, u 90+2 minuti sa zapadne trebine ubačena je loptau teren za igru, gdje su nastojali da vrše opstrukciju igre. Sportske legitimacije obje momčadi pregledane., utvrđen identitet i nisu uočene nepravilnosti. Prijavljeno osoblje posjeduje licence Saveza . Gledalaca oko 4000 od toga 150 gostujućih. Domaća publika se nesportski i nekorektno ponašala i to u 18 ,42,45+1,65 minuti kada su vrijeđali gostujuće igrače “zašto bježite pičke baliske” , “zašto ćutite pičke baliske” , “lopovi”, istakli su takođe transparent “možeš da laješ ,možeš da režiš , pičke baliske”. Domaća publika ubacila je u 21 miuti jednu petardu na atletsku stazu,u 31 minuti 5 baklji je upaljeno na tribini istok, ali nije ubačena u teren za igru, u 39 minuti 8 baklji zapaljeno od toga 2 su ubačene na atletsku stazu a 6 je ostalo na istočnoj tribini, u 49 minuti zapaljeno je 12 baklji od kojih je 5 ubačeno na atletsku stazu . Izmjene ispravno izvršene pogodci  postignuti na regularan način, opomene i isključenje domaćeg igrača ispravno.Sudac opravdano nadoknadio vrijeme prvog dijela za 1 minutu , i drugog za 4 minute zbog povreda igrača i izmjena . Suđenje dobro . Detaljnije obrazloženjeu izvještaju delegata.

Saopštenje FK Borac

Poštovani,

želimo Vas obavijestiti da nas je iznenadio izvještaj gospodina Izeta Bande, delegata utakmice Borac – Željezničar. Kako organizacija utakmice može biti slaba ako je domaćin obezbijedio sve potrebne uslove za njeno odigravanje? Fudbaleri Željezničara su prijateljski dočekani dan ranije, omogućeno im je da nesmetano treniraju u zakazanom terminu, obezbjeđenje je bilo pojačano, gostujući navijači su sprovedeni na liniji razgraničenja i na vrijeme su ušli na utakmicu (za razliku od većine mečeva u BH Telekom Premijer ligi BiH gdje pojedine navijačke grupe i ne prisustvuju utakmicama svojih klubova ili uđu na stadion u 20. minuti meča). Domaćin je osigurao dovoljan broj sakupljača lopti, vatrogasno vozilo, posebna kola hitne pomoći za navijače, što je istaknuto na brifingu uoči početka utakmice. Oficijelni spiker je na poluvremenu upozorio domaće navijače na fer i sportsko navijanje, tako da u drugom poluvremenu nije bilo pogrdnih skandiranja. Ne znamo šta je gospodina Bandu navelo da kaže kako je bilo opstrukcije igre, kada je jedan od dječaka koji sakupljaju lopte u 92. minutu prešao ogradu da dohvati loptu i istu vratio u igru, ako je bilo blizu 6.000 gledalaca zašto u izvještaju delegata piše 4.000? Delegat je očito zaboravio na obavezu da naglasi da li je i na koji način rukovodstvo Željezničara dočekano i ispraćeno sa Gradskog stadiona, a sportski prijatelji iz Sarajeva su istakli da je gostoprimstvo bilo na vrhunskom nivou! O kakvom transparentu govori gospodin Banda, kada se na snimku BHT-a i mnogim portalima može vidjeti da tekst koji je on naveo (“možeš da laješ, možeš da režiš, pičke baliske”) nigdje nije bio okačen. Čemu izvrtanje činjenica i kome treba da baca mrlju na jedan vrhunski spektakl!?

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net