ФК БОРАЦ: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Након финалне утакмице Купа Града Бањалука, у којој су фудбалери Борца савладали члана Премијер лиге БиХ Крупу и по девети пут освојили трофеј намијењен побједнику градског купа, али и догађаја у клубу у вези са промјенама у стручном штабу, који су услиједили након утакмице, те медијских написа и коментара, Фудбалски клуб Борац је одлучио да се огласи званичним саопштењем за јавност.

Наиме, одмах по окончању утакмице, досадашњи шеф струке Борца Вуле Тривуновић навео је како планира да поднесе оставку на ту функцију на крају сезоне, са жељом да као први тренер екипе на клупи буде и на посљедње три утакмице. Међутим, након низа непримјерених изјава од стране Вулета Тривуновића и увреда на рачун клупских челника, руководство Борца одлучило је да истог, одмах послије његовог обраћања новинарима, смијени.

Један од разлога Тривуновићеве смјене је и непоштовање договора који је имао са клубом, односно спортским директором Оливером Јандрићем, иначе блиским пријатељем Вулета Тривуновића. Наиме, било је договорено да, када Борац стекне 10 и више бодова у односу на пратиоце на табели и буде било извјесно да ће се наш клуб у наредној сезони такмичити у вишем рангу, односно Премијер лиги БиХ, прилику да заиграју добију и млађи играчи, како бисмо могли да установимо ко од њих има квалитет да и у премијерлигашким окршајима брани боје Борца. Тривуновић тај договор није испоштовао, већ је јурио сопствене рекорде по питању непобједивости који клубу уопште нису важни.

Није нам, у овом тренутку, важно да ли ће Борац такмичење у Првој лиги Републике Српске завршити са 1, 21 или 31 бодом предности у односу на другопласирану екипу. Био је битан само повратак у Премијер лигу, а када је исти већ био обезбијеђен, без икакве могућности да било ко угрози стечени резултат, тражено је да млађи играчи стичу искуство које би им било од непроцјењиве важности уколико би и наредне сезоне били дио Борчевог табора, али Тривуновићевом самовољом то није урађено, због чега је клуб на губитку, с обзиром да није у потпуности упознат са могућностима момака које је желио да провјери.

И поред неспровођења договора, Борац је био спреман да разговара са Тривуновићем око наставка сарадње, али након његовог иступа на конференцији за новинаре, то више није било могуће, а Борац, као професионалан клуб, више није желио ниједног секунда да му дозволи да буде шеф стручног штаба.

Клуб као што је Борац, али и руководство које је пред себе прошле године поставило петогодишњи план, гдје поносно можемо да истакнемо да је прва година прошла максимално успјешно, не смије себи да дозволи такво понашање, које, сигурно, неће бити могуће спроводити ни у будућности, без обзира о којем се појединцу радило. Самовоља и лични интереси, док је год актуелно руководство на челу Борца, не смију и неће никад бити испред интереса колектива и клуба који у јулу улази у 92. годину постојања.

Такође, већ сад руководство клуба може да обећа да ће, за потребе такмичења у елитном рангу бх. фудбала, за шефа стручног штаба Борца бити одабран, у овом тренутку, за Борац најбољи кандидат, под чијом ће командом наш клуб играти запажену улогу и важну у премијерлигашком такмичењу.

Фудбалски клуб Борац Бањалука

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.