FOKUS NA LEOTARU, O LINFILDU ĆEMO POSLIJE

Nakon teškog poraza u Belfastu protiv Linfilda u Borcu su se okrenuli prvenstvenom meču protiv Leotara. Svi u našem taboru žele prvi prvenstveni trijumf kao uvod u ono o čemu će se razmišljati od nedelje poslije 23.00 časa – duel protiv Linfilda.

-Leotar je ušao u ligu i ima svoje probleme, ali su slavili u Bijeljini. Pretpostavljam da će i u Banjaluku doći da se brane i traže svoju šansu iz kontri. Favoriti smo i uz pravi pristup mi ćemo se sve pitati i osvojiti tri boda koja nas zanimaju. Poštujem ekipu Leotara igrao sam tamo, volim Trebinje kao grad ali mi smo šampioni države i to trebamo potvrditi. Drago mi je da su se okupili oko Leotara i uvjeren sam da će oni biti još jači nakon polusezone i da će izboriti opstanak, rekao je trener Borca Marko Maksimović.

Iskusni bek našeg tima, Dino Ćorić ističe da ekipa mora da se okrene narednim obavezama.

-Dobro je što nam novi meč dolazi brzo. Dolazi nam Leotar, slijedi novo dokazivanje. Poraz u Belfastu boli, ali iz tog poraza trebamo izaći još jači. Uz pravi pristup i navijače možemo doći do pobjede, istakao je Dino Ćorić.

Šef stručnog štaba Borca još jednom se osvrnuo na meč u Belfastu.

-Moram da se vratim nazad… Mi smo u uzorku od 15 prvenstvenih utakmica pobijedili na 11, imali tri remija i jednu izgubili, od Veleža, tako da igračima ne mogu nešto da zamjerim zbog jednog poraza. Gorak je, loš i nije smio da se desi. Međutim, nije problem zbog te jedne utakmica, već jednostavno, ne smijemo sebi ovo da dozvoljavamo jer imamo ogromno iskustvo. Ono što je meni bitno kao treneru u tim razgovorima je kad se hvalimo – hvalimo se, ali moramo da budemo spremni da primimo i kritiku kad nije dobro. Moraš izaći jači i bolji. Sporno je to što smo protiv Kluža da smo nešto pomislili, ali mi konstantno moramo da budemo na tom nivou da ne bi imali problema koje su u našem rangu, a da ne kažem koje su možda i ispod nas. Tako je i za Leotar, naravno! Ako ne budemo imali pristup kao protiv Kluža, imaćemo problema i sa Leotarom, to je suština priče! Ne omalovažavam Leotar, ali ne možeš nikoga pobijediti ako ne daš 100 posto sebe. Mora da bude jedinstvo i igrača i trenera i uprave, to ja govorim! To mora da bude jer smo iz jedinstva došli do tih stvari i to je došlo na taj nivo i ja apelujem od svih, prvo od sebe, da se svako fokusira na svoj posao i to je moja poruka, zaključio je Maksimović.

Utakmica Borac – Leotar igra se u nedelju na Gradskom stadionu u Banjaluci. Početak je u 21.00 čas.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.