|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 25.02.2018. u 20:51

FORTUNA OKRENULA LEĐA CRVENO – PLAVIMA

borac-krupa25

Fudbaleri Borca poraženi su od Krupe 1:0 u meču 20. kola BH Telekom Premijer lige BiH. Jedini gol na utakmici viđen je u 72 minutu kada je grešku golmana crveno – plavih Savatovića iskoristio nekadašnji napadač Borca Lazar Marjanović.

Po ko zna koji put fortuna nije bila na strani fudbalera Borca. To se možda najbolje moglo vidjeti u 5. minutu kada je Mahir Karić pogodio stativu. To je bila i najbolja šansa domaćeg sastava na teškom terenu Gradskog stadiona.

Borac je bio bolji rival, pogotovo u prvom dijelu. U 35 minutu Bunić je dobro centritrao sa desne strane, međutim nezgodnu loptu golman gostiju Kutić šalje u korner.

U drugom poluvremenu viđena je takođe tvrda utakmica, i kao što se očekivalo pobjednika je odlučio jedan kiks, a to je nažalost bilo djelo golmana Borca.

Šanse za plasman crveno – plavih u top šest nakon novog poraza svedene su na minimum.

– Teško je bilo šta reći nakon ovakve utkamice. Uslovi su bili takvi kakvi jesu, obje ekipe su se prilagođavale. Mislim da Borac nije zaslužio da izgubi. Ekipa Krupe, uz dužno poštovanje, osim te greške našeg golmana nisu imali šut na gol. Mislim da su i jedna i druga ekipa željele pobjedu, možda smo mi bili u nekim momentima bliže golu, ali Borac kroz ovaj cijeli period utakmica nema ni sreće. Ne znam šta da kažem, nije jednostavno izgubiti ovakvu utakmicu, razočarano je konstatovao trener Borca Igor Janković.

U narednom kolu, koje je na programu već u srijedu Borac je na tuzlanskom Tušnju gost ekipe Slobode.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net