|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 20.06.2016. u 12:09

FUDBALSKI DRAGULJ IZ FOČE DOGOVORIO SARADNJU SA BORCEM

Kapiten kadetske reprezentacije Rpublike Srpske i jedan od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji Vladan Danilović (rođen 1999.) ovog ljeta napušta matični klub Sutjesku iz Foče i fudbalski put nastavlja u redovima Borca. Danilović, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, u prošloj takmičarskoj sezoni je debitovao za prvi tim Fočaka u 1. ligi Republike Srpske i pokazao zavidan kvalitet, te na sebe skrenuo pažnju brojnih klubova u regionu, između ostalog i beogradskih vječitih rivala Crvene zvezde i Partizana, ali se na kraju ipak odlučio za Borac i Banjaluku.

Fudbalski dragulj iz grada na Ćehotini zapao je za oko mnogima još prošle godine, na 11. po redu smotri mladih fudbalera FOOTBALL FRIENDS, koja se tradicionalno održava u Foči. Sutjeska je tada, u konkurenciji sa ljubljanskom Olimpijom, Rijekom, Željezničarom, Crvenom zvezdom, Budućnosti, Vojvodinom i Sarajevom stigla do polufinala, a svoj kvalitet u potpunom smislu te riječi Danilović je iskazao u četvrtfinalnom duelu protiv beogradskih crveno-bijelih, kada je u pobjedi svog tima rezultatom 3:2 učestvovao sa dva pogotka.

Svoje znanje na zelenom terenu Danilović je potvrdio i na nedavno održanom turniru Stevan Nešticki u Novom Sadu, gdje je sa kadetskom reprezentacijom Republike Srpske osvojio drugo mjesto nakon poraza od Vojvodine u finalu rezultatom 9:8 nakon izvođenja jedanaesteraca, prethodno deklasiravši u grupnoj fazi beogradsku Crvenu zvezdu rezultatom 3:0 i podijelivši bodove sa mađarskim Vašašem (1:1).

Vladan Danilović će biti priključen treninzima prvog tima i strpljivo čekati svoju šansu da se dokaže i pred banjalučkom publikom.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net