GORAN ZAKARIĆ NAJBOLJI SPORTISTA REPUBLIKE SRPSKE

Fudbaler Borca Goran Zakarić najbolji je sportista Republike Srpske u godini na izmaku u tradicionalnom izboru Glasa Srpske. On je postao tek treći fudbaler laureat u 67 godina dugoj istoriji Izbora deset najboljih sportista. Prije njega to je pošlo za rukom takođe našim nekadašnjim igračima, Abidu Kovačeviću 1976. godine, te Nemanji Bilbiji 2009. godine. Zakarić je ujedno i jubilarni 30. nagrađeni otkako postoji Republika Srpska.

Partijama u šampionskom pohodu crveno-plavih sjajni krilni fudbaler prvo je zaslužio nominaciju Fudbalskog saveza Republike Srpske, a potom je stručni žiri bio jednoglasan da upravo on dobije vrijedno priznanje i zauzme svoje mjesto u istoriji.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam izabran za sportistu godine Republike Srpske. Imali smo dobre rezultate prethodne sezone, u kojoj smo osvojili drugu titulu u istoriji kluba i vratili Borac tamo gdje pripada poslije deset godina. Sigurno je da će mi ova titula ostati urezana u sjećanje, jer smo uspjeli da stignemo gotovo nemogućih 13 bodova zaostatka za Sarajevom. Potom smo igrali Ligu šampiona, Ligu konferencije i, što je najvažnije, vratili navijače Borca na tribine. Htio bih da zahvalim žiriju, ali i mojim saigračima i trenerima. Naravno, posebno hvala mojoj porodici, supruzi i ćerkicama, koje ovim putem pozdravljam, rekao je Zakarić.

MARKO MAKSIMOVIĆ NAJBOLJI TRENER

Nagradu za najboljeg trenera zaslužio je naš dojučerašnji šef struke, Marko Maksimović, koji je sa osvojio titulu sa Borcem i napravio pravi podvig nadoknadivši 13 bodova zaostatka u drugom djelu sezone.

-Jako sam počastvovan što sam dobio ovu nagradu, baš kao što sam ponosan na titulu koju smo osvojili. To je zasluga svih u klubu, iatakao je Maksimović.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.