ГРАДСКИ ЧЕЛНИЦИ ОБИШЛИ ГРАДИЛИШТЕ ИЗА СЈЕВЕРНЕ ТРИБИНЕ

У понедјељак, 5. септембра, иза сјеверне трибине Градског стадиона кренула је изградња помоћних терена. Извођач радова је грађевинска фирма МГ Минд, укупна вриједност пројекта је 1 400 000 КМ, а у првој фази, која кошта 350 000 КМ, биће изграђен помоћни терен са вјештачком травом димензија 106×68 метара.

Градилиште иза стадиона данас су, у пратњи челника клуба на челу са предсједником Управног одбора Дејана Кустурића, посјетили градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић и посланик у Народној скупштини Републике Српске Игор Радојичић.

Иначе, прва фаза изградње реализује се средствима Града Бањалука и одређеним финансијама које је Фудбалски савез Босне и Херцеговине обезбиједио преко Европске куће фудбала. Комплетан идејни пројекат подразумијева изградњу два помоћна терена, те полигона за вјежбање, а рок за изградњу је 45 дана, али како је данас истакао први човјек Бањалуке, затражиће од извођача да радови у првој фази буду окончани 15 дана раније.

Предсједник клуба Дејан Кустурић навео је да је изградња помоћних терена један од најважнијих инфраструктурних пројеката када је у питању Фудбалски клуб Борац и истакао да ће, након што терен буде изграђен и предат на употребу фудбалерима, Борац моћи да уштеди 50 000 КМ, колико је до сада морао да издвоји када су у питању тренинзи које је клуб био приморан да обавља ван Градског стадиона.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.