|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 08.09.2016. u 14:17

GRADSKI ČELNICI OBIŠLI GRADILIŠTE IZA SJEVERNE TRIBINE

U ponedjeljak, 5. septembra, iza sjeverne tribine Gradskog stadiona krenula je izgradnja pomoćnih terena. Izvođač radova je građevinska firma MG Mind, ukupna vrijednost projekta je 1 400 000 KM, a u prvoj fazi, koja košta 350 000 KM, biće izgrađen pomoćni teren sa vještačkom travom dimenzija 106×68 metara.

Gradilište iza stadiona danas su, u pratnji čelnika kluba na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Dejana Kusturića, posjetili gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Radojičić.

Inače, prva faza izgradnje realizuje se sredstvima Grada Banjaluka i određenim finansijama koje je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine obezbijedio preko Evropske kuće fudbala. Kompletan idejni projekat podrazumijeva izgradnju dva pomoćna terena, te poligona za vježbanje, a rok za izgradnju je 45 dana, ali kako je danas istakao prvi čovjek Banjaluke, zatražiće od izvođača da radovi u prvoj fazi budu okončani 15 dana ranije.

Predsjednik kluba Dejan Kusturić naveo je da je izgradnja pomoćnih terena jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata kada je u pitanju Fudbalski klub Borac i istakao da će, nakon što teren bude izgrađen i predat na upotrebu fudbalerima, Borac moći da uštedi 50 000 KM, koliko je do sada morao da izdvoji kada su u pitanju treninzi koje je klub bio primoran da obavlja van Gradskog stadiona.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net