ХУНЕ И МЕСУД УЗ БОРАЦ!

mesud-hune

Утакмици петог кола БХ Телеком Премијер лиге БиХ између Борца и Витеза, која је завршена побједом нашег тима резултатом 1:0, присуствовали су и некадашњи предсједник Великана из Платонове Месуд Мулаомеровић и легендарни фудбалер, а касније и тренер црвено-плавих Хуснија Фазлић.

За Мулаомеровића се, без устезања, може рећи да је најуспјешнији предсједник Борца у његовој 91 годину дугој историји. Наиме, док је Мулаомеровић руководио клубом, исти је 1988. године побједом у финалу над Црвеном звездом освојио Куп маршала Тита и тако постао једини друголигаш којем је то пошло за руком, те годину дана касније, побједом у легендарној утакмици над зрењанинским Пролетером, изборио повратак у Прву лигу Југославије.

Фазлић је дуго година као фудбалер бранио боје клуба, а остаће вјечно уписан у клупској историји први тренер споменуте генерације из 1988. године која је освојила Куп тадашње Југославије.

Присуство Мулаомеровића и Фазлића на мечу са Витезом још један је доказ да се бивши истакнути фудбалери, тренери, руководиоци… враћају на Градски стадион, своју другу кућу, препознавши позитивне трендове у и око клуба. Треба очекивати да тако буде и 27. августа, када наш тим на, вјерујемо, препуном спортском здању у Платоновој 6 буде укрстио копља са Сарајевом, старим ривалом још из већ споменутог југословенског доба!

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.