|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 08.04.2016. u 13:48

I POSLJEDNJI ATOM SNAGE ZA USPJEH U MOSTARU

Fudbaleri Borca sutra od 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport, gostuju u Mostaru ekipi Zrinjskog, koja se sedam kola prije kraja nalazi na liderskoj poziciji sa 50 bodova, koliko ima i tuzlanska Sloboda. Pred duel sa Mostarcima stručni štab na čelu sa Borčetom Sredojević ima “teške glavobolje” kada je u pitanju igrački kadar: zbog crvenih kartona u kombinaciji za meč nisu Željko Đokić, Uglješa Radinović i Fedor Predragović, povrijeđeni su Armando Mance i Goran Vukliš, dok je Vladan Milosavljev suspendovan.

Međutim, u crveno-plavom taboru poručuju da, uprkos takvom činjeničnom sanju, predaje neće i ne smije da bude.

– Dvije ekipe sutrašnji duel dočekuju u dijametralno suprotnim raspoloženjima. Nama je i dalje gorak ukus u ustima nakon poraza od Sarajeva u prošlom kolu i svih dešavanja na toj utakmici, dok se Zrinjski bori za sami vrh tabele. Mostarci su izuzetno kvalitetna ekipa, predvođena možda najvećim džentlmenom među ovdašnjim trenerima i našim bivšim strategom Vinko Marinovićem, svakako imaju dodatni motiv jer im je Borac jesenas nanio prvi ovosezonski poraz i takvoj ekipi se ne može prijetiti. Međutim, mi ćemo dati i posljednji atom snage kako bismo u Mostaru ostali bar neporaženi, a nije se jednom desilo da ekipa koja je slabije plasirana od Borca na tabeli odnese cijeli plijen iz Mostara – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare pomoćni trener Borca Zoran Dragišić.

Dejan Popović, uz Borisa Raspudića, činiće posljednji bedem pred golom i pokušati, u saradnji sa ostakom crveno-plave odbrane i golmanom Branislavom Ružićem, sačuvati Borčevu mrežu netaknutom sutra uveče.

– Znamo kakva nas utakmica očekuje, ali idemo u Mostar da se borimo i nadigravamo. Želimo da ostaneno neporaženi, imamo veliki motiv da osvojimo sva tri boda, a da li će tako i biti, vidjećemo – istakao je Popović.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net