ИЛИЋ САЗВАО ВАНРЕДНУ ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈУ

Јуче је у Трофејној сали одржана пресс конференција која је трајала пуних 45 минута. Предсједник радне групе Драшко Илић је причао о тренутним проблемима у којим се Борац налази, о судским пресудама због којих Борац не би могао одиграти дерби против Сарајева у суботу, те о проблемима који чекају Борац када прође поменути меч.

Илић је истакао тренутна дуговања Борца која се односе на стручни штаб, тренере у омладинској школи, бивше и садашње играче, Радној заједници, превозницима и даваоцима услуга исхране укупно износе 567 000 км. Да будемо прецизнији: стручни штаб 21 000,  тренери у омладинској школи 65 000, бивши играчи 224 000, садашњи играчи 150 000, Радна заједница 28 000, превозници 38 000 те даваоци услуга исхране 41 000.

Нажалост, мимо овог износа, Борцу је потребно додатних 348 000 да би успјешно завршио текућу сезону. Опет, да будемо прецизнији: плате играча, тренера и Радне заједнице 300 000, трошкови организације домаћих утакмица (сениори и млађе категорије) 10 000, трошкови гостујућих утакмица (сениори и млађе категорије) 21 000 и трошкови станарине и исхране 17 000.

Предсједник Радне групе је ишчитао и имена која се тренутно налазе у клубу а која још увијек нису потписала споразум о репрограму дугова који су спорни да би се добила лиценца за Европу. На списку су: фудбалери Игор Журжинов, Александар Радуловић, Синиша Дујаковић и Момир Зечевић, те тренери и запослени у Радној заједници Марко Максимовић, Жељко Врањеш, Драган Бенић, Милорад Билбија, Синиша Ћебић, Драшко Жижић, Владимир Зец и Слободан Петровић.

Илић се такође осврнуо и на случај Милош Марковић, рекавши како ће „тај случај бити ријешен тек након 31. марта“, да ће „Марковић због недоличног понашања сигурно бити кажњен према клупском Правилнику“, али и да је „Марковић играч који треба Борцу, али се неће ићи ни против ријечи навијача“.

(fkborac.net)

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.