IN MEMORIAM: HUSNIJA FAZLIĆ (1943-2022)

Crveno plavu porodicu napustio je Husnija „Hune“ Fazlić jedan od najboljih u našoj istoroji. Legendarni fudbaler, a kasnije i trener FK Borac preminuo je u 80.godini života.

Hunsija je rođen 3.januara 1943. godine u Kozarcu, a tamošnjem Bratstvu napravio je prve fudbalske korake. Nije mu dugo trebalo da zapadne za oko banjalučkim klubovima, pa je prvo obukao dres BSK-a, a potom i FK Borac.

Branio je Hune naše boje više od deset godina. Odigrao je skoro 400 utakmica, a postigao je 93 gola.

Nakon što je napustio banjalučki Gradski stadion svoju igračku karijeru je nastavio u Njemačkoj, ali je brzo okačio kopačke o klin u Sarbrikenu.

Fudbal je, za Hunu, bio više od igre. Ljubimac navijača, poštovan na i van terena od svojih saigrača i rivala, bez fudbala nije mogao ni tren, pa se nakon okončanja igračke, posvetio trenerskoj karijeri.

Sa mjesta na kojem je stekao fudbalsko ime i prezime, počeo je da gradi i ono trenersko. U svom Borcu.

Vodio je crveno plave i kroz prvoligaški karavan bivše Jugoslavije, a pod njegovom komandom ostvaren je i jedan od najvećih uspjeha u klupskoj istoriji-osvojen je Kup Jugoslavije, 1988.godine.

Husnija „Hune“ Fazlić, ostavio je neizbrisiv trag u FK Borac i Banjaluci, a sve ono što je uradio za naše crveno plave nikada neće biti zaboravljeno i živjeće sve dok Vrbas Banjalukom teče.

FK Borac, ovim putem, želi da obavijesti javnost da će datum i mjesto komemoracije u čast Husnije Fazlića biti objavljeno naknadno.

Hune, počivaj u miru!

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.