IN MEMORIAM: VLADICA POPOVIĆ

Nekadašnji trener Borca i legenda beogradske Crvene zvezde Vladica Popović preminuo je sinoć u Beogradu u 85. godini života.

Na klupi Borca ostvario je jedan od najvećih uspjeha u klupskoj istoriji. U Ligi bivše Jugoslavije osvojio je četvrto mjesto u sezoni 1990/1991.

-Borac je klub koji je meni ostao u najlepšoj uspomeni. Vreme provedeno u njemu bilo je zaista nešto posebno u mojoj trenerskoj karijeri i to nikada neću zaboraviti. Nisam pomišljao o odlasku i već je bilo praktično sve dogovoreno sa tadašnjim predsednikom crveno – plavih Mesudom Mulaomerovićem da produžimo saradnju. Međutim, usledio je poziv Crvene zvezde…govorio je o Borcu Vladica Popović

Upravo nakon tog odlaska u Beograd sa crveno – bijelima je u decembru 1991. godine osvojio titulu svjetskog klupskog prvaka u Tokiju.

Kao igrač Popović je, pored Crvene zvezde igrao i za Štutgart, odnosno Štutgart Kikers, a karijeru je završio u Deportivo Kanarijasu u Venecueli. Tamo je i počeo trenersku karijeru, gde je vodio Portugezu i Deportivo Italiju, a potom je prešao u Kolumbiju i vodio Independijente Santa Fe, Atletiko Nasional i Deportivo Kali. Poslije Crvene zvezde vodio je reprezentaciju Perua, a potom Milionarios i Karakas.

Vrijeme i mjesto sahrane Vladice Popovića biće nakndadno određeni.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.