IZ GOSPODSKE ULICE NA ŠAMPIONSKU STAZU: MRKAIĆ I ANDRIĆ UPOZNAJU BANJALUKU

Momčilo Mrkaić i Nikola Andrić, novopridošli fudbaleri našeg kluba iskoristili su predah između dva treninga da se „okupaju“ banjalučkim suncem.

Nakon kafe uz dnevnu štampu i neizostavnu priču o predstojećim izazovima, Momčilo i Nikola prošetali su Gospodskom ulicom. Obojica, uglas kažu, da im je Banjaluka, za ovih par dana, ostavila odličan utisak.

„Još uvijek se privikavam na grad, ali sve ono što sam vidio za ovih par dana potvrdilo mi je priče koje sam čuo ranije o ljepoti Banjaluke. Znam da su ovo svi čuli, sigurno hiljadu puta, ali zaista me Banjaluka dosta podsjeća na Novi Sad. Trenutno nemamo puno vremena za obilazak, ali biće prilike kako sezona bude odmicala. Sada su sve misli usmjerene ka tome da se što bolje pripremimo za novu sezonu.“, kaže Mrkaić koji je u naš klub stigao iz redova Vojvodine.

U Banjaluci, fudbalski putevi ponovo su mu se ukrstili sa Nikolom Andrićem sa kojim je bio saigrač u novosadskoj „staroj dami“. Nikola je pojačao zadnju liniju naše ekipe, a ne štedi riječi hvale na račun Banjaluke.

„Zvučaće kao floskula, ali vjerujte da nije. Imam osjećaj kao da sam kod kuće. Svi su veoma susretljivi i uvjeren sam da će dolazak u Borac biti pun pogodak.“, priča Andrić.

Svjesni su da su u novoj sezoni postavljeni najviši ciljevi, pa poručuju da će dati sve od sebe na terenu kako bi Borac još jednom učinio Banjaluku ponosnom.

„Najvažnije da se dobro uigramo tokom pripremnog perioda za sve što predstoji i da nas povrede mimoiđu. Ekipa je dosta dobro posložena, a svi znamo da nas očekuje juriš na trofeje u ovdašnjem fudbalu. Na nama je da se borimo i da budemo pravi u svakoj utakmici. Sezona je duga, biće dosta izazova, ali vjerujem da možemo da ostvarimo ciljeve.“ bez dileme je Andrić.

Ni pedalj od njegovog mišljenja ne razlikuje se ono Momčila Mrkaića. Zadužen za što veći broj postignutih golova na našem kontu, Momčilo poručuje da je ekipa satkana od mnoštva kvalitetnih igrača.

„Svi mi koji smo pristigli znamo da se od Borca, u Banjaluci, uvijek očekuje najviši plasman. Ono što mogu da obećam, u svoje ime, je da ću zaista, na svakoj utakmici i kad god dobijem priliku za igru, dati sve od sebe za ekipu. Cilj je jasan. Ne krijemo da želimo da osvojimo bar jedan trofej i na terenu ćemo pokušati da to i ostvarimo.“ kaže Mrkaić“.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.