|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 11.01.2013. u 17:45

IZ MAKARSKE PO EVROPSKU VIZU

Fudbaleri banjalučkog Borca sutra počinju sa pripremama za nastavak šampionata. Želja svih u klubu je da se obezbijedi izlazak na evropsku scenu i ove sezone, što bi bio sjajan rezultat s obzirom na turbulentnu jesen. U zimskoj pauzi je bilo mnogo odlazaka, nešto manje dolazak, ali do prve utakmice u Gradačcu igrački kadar će doživjeti još neke promjene. Prije svega u vidu pojačanja jer Borcu je potreban vrstan napadač. Takođe, na predstojećim pripremama šansu će dobiti i šest juniora, koji su svojim igrama skrenuli pažnju na sebe i moguće je da neko od njih zablista na proljeće.

Nije tajna da smo protekle sedmice imali razgovore sa ljudima iz Crvene Zvezde. Predsjednik Džajić je obećao da će nam izaći u susret i da će naša saradnja biti još čvršća. Zvezda u svom pogonu ima šest napadača, svi ne mogu da igraju,a nama je neophodan jedan kvalitetan špic i mislim da ćemo sutra dobiti pozitivan odgovor. Za sada su iz kluba otišli: Alen Bašić, Ognjen Radulović, Slaviša Dugić i Srđan Grahovac, dok je Petar Kunić dobio dozvolu kluba da ode na probu u Duklu iz Praga. Klub je pojačao Mladen Zeljković, doskorašnji fudbaler Radnika iz Bijeljine, koji može da igra na poziciji desnog beka, ali i štopera, što samo ptvrđuje da je riječ o polivalentnom fudbaleru. Naš cilj je izlazak na evropsku scenu, sreća je da i pored nešto lošijih jesenjih nastupa zaostajemo samo dva boda za timovima koji se bore za Evropu, pa očekujem da ćemo na proljeće sa renoviranim igračkim kadrom zablistati u punoj sjaju – istakao je sportski direktor Darko Ljubojević.

Prozivka fudbalera je zakazana sutra u 11.00 časova, a prva faza priprema biće odrađena na terenu sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu. 26. ovog mjeseca biće odigrana i prva kontrolna utakmica protiv Slobode iz Mrkonjić Grada, a 3. februara ekipa se seli u toplije krajeve, tačnije u Makarsku, gđe će ostati dvije sedmice.

Do odlaska u Makarsku još jednom ćemo pogledati terene u tom kraju i uvjeriti se u njihov kvalitet, ali izvjesno je da ćemo dole ostati 14 dana i odigrati 6 kontrolnih mečeva. Protivnici će nam biti hrvatski prvoligaši i drugoligaši, kao i skopski Vardar, koji će u tom periodu biti na Jadranu. Po povratku u Banjaluku odigraćemo još dva meča, sa NK Vitez i generalku sa Čelikom u Zenici. Biće to sasvim dovoljan broj utakmica kroz koje će iskristalisati startnih 11 za meč u Gradačcu – naglasio je šef struke Slobodan Starčević.

Mladen Zeljković je u svom prvom obraćanju pred novinarima istakao da je potpisao ugovor na dvije godine i da mu je drago što je došao u Borac, jer mu korijeni vuku sa Manjače.

Ponikao sam u ekipi Novog Sada sa Deteloinare, nastupao sam Proleter iz Zrenjanina i za ČSK iz Čelareva, posljednju godinu sam proveo u Radniku iz Bijeljine, a dolaskom u Borac sam ostvario svoje ambicije i mislim da ću zajedno sa saigračima ostvariti prioritetan cilj, a on se zove Evropa – istakao je Zeljković.

Kapiten Borca Draško Žarić je svjestan činjenice da je klub pretrpio izmjene u igračkom kadru, ali da je obaveza i imperativ borba za sam vrh.

Sigurno je da će se na pripremama naporno raditi i da je pred nama najteži period. Međutim, ako želimo ispuniti određene zadatke onda je jasno da ćemo morati uložiti maksimum napora kako bi ostvarili ciljeve koji su postavljeni pred nas. Sigurno je da će novajlije imati punu podršku ostalih saigrača da se što brže uklope u kolektiv, a ja vjerujem da Borac i četvrtu godinu zaredom može izboriti plasman na evropsku scenu – rekao je Žarić.

Njegov zamjenik Boris Raspudić se nada da će biti još dolazaka u klub i da će sve novajlije pokazati da su prava pojačanja.

Svi igrači su u zimskoj pauzi dobili plan priprema kako bi što spremniji došli na prozivku i odgovorili svim izazovima koji ih očekuju. Vjerujem će nas zaobići povrede i bolesti i da ćemo znatno jači ući u nastavak prvenstva – istakao je Raspudić.

Juniore će na ovim pripremama predvoditi mladi Fedor Predragović, koji se istakao sjajnim nastupima tokom jeseni pod komandom Stojana Malbašića.

Na nama mlađima je da se što bolje spremimo, da pokažemo da imamo kvalitet da jednog dana budemo okosnica seniorskog tima, uz iskusnije igrače mnogo toga ćemo naučiti i ovo će nam biti odlična škola za nastavak karijere – bio je jasan Predragović.

Prozivka je sutra u 11.00 časova, a prvi trening je sat vremena kasnije. Na prozivku će se javiti:Aleksandar Kondić, Aleksandar Radulović, Aleksandar Subić, Asmir Avdukić, Boris Raspudić, Branislav Krunić, Dalibor Kozić, Dalibor Teinović, Draško Žarić, Fedor Predragović, Igor Kuzmanović, Joco Stokić, Mihajlo Šipovac, Milan Stupar, Miloš Perović, Mladen Zeljković, Mladen Žižović, Momir Zečević, Nebojša Runić, Nikola Vasiljević, Obren Cvijanović, Siniša Dujaković, Siniša Marčetić, Srđan Stojnić, Stefan Dujaković, Vedran Kantar i Vule Trivunović.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net