|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 27.03.2015. u 17:56

JAGODIĆ: ŽELIM KUP SA BORCEM!

Novi trener Borca Vlado Jagodić predstavljen je u Trofejnoj sali Gradskog stadiona. Odlaskom Vinka Marinovića na klupu Zrinjskog ostalo je upražnjeno mjesto šefa stručnog štaba, ali je rukovodstvo brzo reagovalo i vratilo Vladu Jagodića, tvorca šampionskog tima crveno-plavih.

Iako je bilo nekoliko kandidata, za predsjednika Draška Ilića nije bilo mnogo dileme ko će dobiti povjerenje da nastavi Marinovićev posao.

Upravni odbor je sagledao sve opcije koje je imao od domaćih trenera, ali i nekih kandidata iz drugih sredina iz okruženja. Odlučili smo da mandat povjerimo našem “borčevcu” – Vladi Jagodiću, čovjeku koji je u dva navrata bio trener. Dolazi sa funkcije selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i odlično poznaje naš mladi tim, ali i protivnike u prvenstvu. Osim toga, Jagodić nije postavio nikakve uslove, ali nije nikad bio u sporu sa Borcem i to je bila jedna od stvari zbog kojih smo mu ukazali povjerenje – rekao je predsjednik Banjalučana prilikom predstavljanja novog-starog šefa struke.

Prema njegovim riječima, Borac uvijek puca na visoko.

Nadam se da će novi trener nastaviti istim putem sa mladim timom koji mu je ostavio Marinović. Mi imamo ambicije da do kraja Premijer lige BiH pobijedimo u svim utakmicama i da uđemo u finale Kupa BiH. To nije opterećenje već motiv za nastup u evropskim takmičenjima – dodao je prvi čovjek kluba sa Gradskog stadiona.

Na tom putu Borac će imati velikih problema sa dobijanjem evropske licence. Predsjednik i sportski direktor apelovali su na povjerioce da potpišu reprogram i omoguće nastup kluba u Evropi.

Ozbiljno radimo na reprogramima dugovanja kako bi zaslužili nastup u Evropi. Tehnički dio smo završili, do 31. marta je rok za ispunjavanje onog finansijskog dijela u kojem su potraživanja naših nekadašnjih članova, igrača ili trenera. Njihova potraživanja su realna, ali apelujem na njih da potpišu reprogram jer Borac jedino može da preživi ako zaigra u međunarodnim takmičenjima. Svi oni koji to budu uradili, objaviću njihova imena da javnost zna o kolikim “borčevcima” je riječ, a takođe, biću primoran da objavim eventualna imena i onih koji ne budu željeli reprogram. U tom slučaju, sigurno neće moći da naplate svoj dug, jer ćemo morati da proglasimo stečaj – dodao je Ilić i podsjetio da je prošle godine Borac na ime dugovanja isplatio oko 700.000 KM.

Zato molim sve da nađu razumijevanja da u svom, ali i klupskom interesu da nam pomognu. Unaprijed im se zahvaljujem i još jednom apelujem da se svi koji imaju potraživanja od Borca da se jave i potpišu reprograme dugovanja.

Sa predsjednikom se složio i trener Jagodić, potvrdivši da nije imao dilemu oko povratka u svoj klub.

Nisam imao nikakve uslove da preuzmem ekipu u ovom trenutku kada trebamo stati kao jedan i pokušati da riješimo probleme i pomognemo klubu da stane na zdrave noge – rekao je Jagodić i priznao da je poslije smjene na klupi BiH želio da ode u inostranstvo.

Međutim, našim trenerima je užasno teško da pronađu angažman u inostranstvu. Često sam govorio da je Borac moj tim. Znam s čime je Marinović ušao u prvenstvo i želim mu sve najbolje u Zrinjskom, koji je za njega iskorak u karijeri u ovom trenutku jer u Mostaru ima siguran plasman u Evropu. Volio bih jedino da se ne susretnemo sa Vinkom već u polufinalu Kupa BiH već u finalu. Taj pehar mi u karijeri jedini nedostaje i imaću poseban motiv da poslije titule u Premijer ligi BiH, nekoliko trofeja u prvenstvu i Kupu Republike Srpske, podignem i pehar Kupa BiH – rekao je Jagodić i najavio da će kompletan stručni štab ostati da radi jer “dobre stvari ne treba mijenjati.

Moj cilj se zna, želimo sve pobjede iako smo svjesni da će biti teško. Borac ima mlad i brz tim, kojeg krasi disciplina i želim da još samo budemo efikasniji. Imamo vremena da se spremimo za Čelik, gdje sam takođe radio godinu i po dana, i imaću dodatni motiv – rekao je Jagodić i podsjetio da je ovo njegov treći boravak na klupi Borca.

Treća sreća, kaže naš narod. Volio bih da jednom odem iz Borca uz aplauze, a ne na ružne načine kako je bilo u periodima dok sam prethodnih puta bivao trener mog kluba.

Direktor Banjalučana Robert Zrilić saopštio je finansijske detalje koji koče Borac da dobije licencu za međunarodna takmičenja i ponovio apel od kolega iz uprave.

Prema bivšim igračima i trenerima, njih oko 15-ak, Borac duguje oko 450.000 KM i taj novac je potreban za evropsku licencu. Takođe, apelujem na sve da dođu i potpišemo reprograme za bolje sutra Borcu. Blizu smo Evrope i finansijske dobiti od transfera, eventualnih evropskih utakmica i slično… Želim da im svima poručim: Ugledajte se na našeg bivšeg kapitena Borisa Raspudića, koji me prvi nazvao iz Bruneja i rekao da će odmah potpisati reprogram dugovanja – rekao je Zrilić i podvukao da će ukoliko dobije malo vremena, ova uprava napraviti “evropski Borac”.

(fkborac.net)

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net