|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 31.08.2015. u 13:58

JAGODIĆ OD DANAS BIVŠI TRENER BORCA

Bliža istorija Fudbalskog kluba Borac danas se ponovila: Vlado Jagodić od danas više nije šef stručnog štaba nekadašnjeg šampiona i osvajača Kupa BiH! Dan nakon utakmice šestog kola Premijer lige BiH protiv Drine u Zvorniku, u kojoj je Borac poražen rezultatom 1:0, Jagodić je ponudio ostavku na mjesto prvog trenera, a Upravni odbor je istu i prihvatio, tako da će “crveno-plavi” u nastavak sezone ući sa novim prvim strategom.

Kako rekosmo, istorija se ponovila. Naime, u prvih šest kola tekućeg prvenstva Borac je samo jednom pobijedio, a ista situacija desila se i u sezoni 2008-09, kada je tadašnja generacija Borca, na čelu sa trenerom Odovićem, uspjela da savladala samo tim Orašja (1:0). Poslije šestog kola, u kojem je Borac poražen rezultatom 4:1 od Širokog Brijega, tadašnja uprava kluba se zahvalila Odoviću na saradnji, a na upražnjenu trenersku klupu sjeo je Vlado Jagodić, koji je do tada obavljao funkciju sportskog direktora kluba iz Platonove ulice.

I tada, kao i sada, prvi naredni premijerligaški rival je Travnik, kojeg će Borac dočekati na Gradskom stadionu u srijedu (9. septembar) od 19:30 časova.

– Dosadašnji šef stručnog štaba Jagodić je ponudio ostavku, koju je Upravni odbor i prihvatio. Ugovor je sporazumno raskinut, a što se tiče novog šefa struke, Borac ima rješenje u svojim redovima i time ćemo da se vodimo. Sutra će biti održana konferencija za novinare na kojoj ćemo saopštiti više detalja po ovom pitanju – rekao je direktor Borca Robert Zrilić.

Takođe, Zrilić je dodao i da je protiv golmana Branislava Ružića pokrenut disciplinski postupak zbog odbijanja da sjedi na klupi na utakmici prošlog kola koju je, kako rekosmo, Borac odigrao u Zvorniku, te da će isti biti novčano kažnjen zbog svog postupka.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net