JAGODIĆ: BITKA IZGUBLJENA, NE I RAT!

Poraz u derbiju protiv Željezničara u Sarajevu svima u Borcu je teško pao. Danas je ipak novi dan i predaje nema. U našem klubu su već svi okrenuti narednom prvenstvenom duelu protiv Zrinjskog na Gradskom stadionu.

-Iako smo puni optimizma otputovali u Sarajevo, a pogtovo poslije dvije uvodne pobjede, nažalost nismo uspjeli napraviti rezultat onaj koji smo željeli. Ostaje utisak da smo i jedni i drugi, dakle, mi i Željezničar, u prvom poluvremenu potrošili mnogo vremena u namjeri da sigurnom i kontrolisanom igrom eliminišemo mogućnost suprotne strane. Iako smo defanzivno dobro djelovali, nismo imali namjeru da se naša igra u prvom poluvremenu svodi samo na defanzivnu, ali je činjenica da su naši ofanzivni igrači imali minimalan, gotovo nikakav učinak prema golu Željezničara.
Kad se tako odigra prvo poluvrijeme, a pogotvo znajući stil i način igre Željezničara, bilo je veoma bitno prvih 10-15 minuta drugog poluvremena, ne podleći pritisku i ne dozvoliti, nažalost, što se upravo desilo, a to je da rješavamo stvari bez posjeda lopte, odnosno praviti nepotrebne prekide i kornere. Da smo prvih deset minuta bili dosljedni, sigurno bi rezultat bio drugačiji. Osjetilo se da Željezničar ulazi u blagu nervozu, najvidljivije je bilo kad smo izjednačili. Kod 1:1 stvorili smo tri izgledne prilike, ali ni jednu nismo uspjeli iskoristiti. Ekipe poput Željezničara, svojim iskustvom to znaju kazniti i umjesto da vodimo, mi smo primili gol koji je domaću ekipu vratio u normalu. Ono što je poremetilo naše namjere bila je iznuđena izmjena našeg mladog napadača Lukića, u 30. minutu. Nadamo se da povreda nije teže prirode i da će on biti u konkurenciji za sledeću utakmicu. Mi se već danas okrećemo sledećoj utakmici. Bolno jeste to što smo poraženi, ali ne znači jedna izgubljena bitka izgubljen rat. Vrlo brzo dolazi šansa za pozitivan rezultatat, a to je utakmica u nedelju, protiv Zrinjskog. Još jedan derbi, i ako smanjimo naivnih greška koje smo napravili u Sarajevu, ja ne sumnjam u pozitivan rezultat, optimista je trener Borca Vlado Jagodić.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.