ЈАГОДИЋ: УСКОРО ЋЕМО “РАСТЕРЕТИТИ“ СВЛАЧИОНИЦУ

Побједом у Приједору над екипом Рудара резултатом 2:3 у претходном колу фудбалери Борца су стигли до лидерске позиције на табели Прве лиге Републике Српске са 14 бодова, а шансу да се учврсте на првом мјесту имаће сутра од 18 часова на Градском стадиону, гдје ће копља укрстити са тренутно посљедњепласираним тимом, имењаком из Шамца.

– Не смију да нас заварају резултати Борца из Шамца у досадашњем току сезоне и чињеница да су након седам кола посљедњи уз само једну уписану побједу. Говоримо о екипи која може да буде веома незгодна уколико јој ривал није на нивоу на којем жели да буде, а томе у прилог иде тврдња да су посљедње двије утакмице које су изгубили, поражени само једним голом разике и стога морамо да будемо опрезни. Борац је у Приједору испунио циљ, који је гласио заузимање првог мјеста, а пред овај меч, циљ нам је да се на истом и учврстимо и учинићемо све на терену да тако и буде. Евентуална побједа нам је изузетно важна јер нам тек предстоји преломни дио сезоне јер ћемо, у наставку такмичења, од 5 кола у низу чак 4 пута гостовати – рекао је тренер Јагодић на данашњој конференцији за новинаре, говорећи и о претходној утакмици, оној у оквиру шеснаестине финала Купа БиХ, у којој је Борац поражен од Зрињског у Мостару резултатом 5:0.

– Бићу слободан да се извиним навијачима због болног пораза, лично никад у тренерској каријери нисам поражен резултатом 5:0. Поједини играчи су на споменутом мечу подбацили, потрошили су све кредите које су код мене имали и, самим тим, нећемо чекати зимску паузу да „растеретимо“ свлачионицу. Поједини играчи ће бити враћени у јуниорски погон код тренера Жељка Врањеша, док ће поједини одрађивати паралелно и сениорске и јуниорске тренинге. У другом случају, не говорим само о млађим, већ и о неким искуснијим фудбалерима који су разочарали. Играчима сам већ рекао да нас у уторак на тренингу неће бити толико колико нас има сад и иза тога стојим. Несхватљиво је да се неки фудбалери задовољавају само тиме што су у Борцу, уопште не напредујући. Константно се неким играчима дешавају баналне грешке у предаји и пријему лопте, из утакмице у утакмицу код тих играча нема напретка и, једноставно, другог рјешења осим смањења броја фудбалера на тренинзима нема – категоричан је био Јагодић.

Најефикаснији Борчев фудбалер у доадашњем току сезоне са пет голова Иван Делић увјерен је да ће шамачки црно-бијели пасти на бањалучком Градском стадиону.

– Јесу посљедњи на табели, али то не мора ништа да значи јер у овој лиги свако свакога може да побиједи. Ипак, наш циљ се зна, а то је повратак у Премијер лигу, и остварићемо га уколико будемо гледали само себе – истакао је Делић.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.