|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 23.09.2016. u 12:04

JAGODIĆ: USKORO ĆEMO ”RASTERETITI” SVLAČIONICU

Pobjedom u Prijedoru nad ekipom Rudara rezultatom 2:3 u prethodnom kolu fudbaleri Borca su stigli do liderske pozicije na tabeli Prve lige Republike Srpske sa 14 bodova, a šansu da se učvrste na prvom mjestu imaće sutra od 18 časova na Gradskom stadionu, gdje će koplja ukrstiti sa trenutno posljednjeplasiranim timom, imenjakom iz Šamca.

– Ne smiju da nas zavaraju rezultati Borca iz Šamca u dosadašnjem toku sezone i činjenica da su nakon sedam kola posljednji uz samo jednu upisanu pobjedu. Govorimo o ekipi koja može da bude veoma nezgodna ukoliko joj rival nije na nivou na kojem želi da bude, a tome u prilog ide tvrdnja da su posljednje dvije utakmice koje su izgubili, poraženi samo jednim golom razike i stoga moramo da budemo oprezni. Borac je u Prijedoru ispunio cilj, koji je glasio zauzimanje prvog mjesta, a pred ovaj meč, cilj nam je da se na istom i učvrstimo i učinićemo sve na terenu da tako i bude. Eventualna pobjeda nam je izuzetno važna jer nam tek predstoji prelomni dio sezone jer ćemo, u nastavku takmičenja, od 5 kola u nizu čak 4 puta gostovati – rekao je trener Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare, govoreći i o prethodnoj utakmici, onoj u okviru šesnaestine finala Kupa BiH, u kojoj je Borac poražen od Zrinjskog u Mostaru rezultatom 5:0.

– Biću slobodan da se izvinim navijačima zbog bolnog poraza, lično nikad u trenerskoj karijeri nisam poražen rezultatom 5:0. Pojedini igrači su na spomenutom meču podbacili, potrošili su sve kredite koje su kod mene imali i, samim tim, nećemo čekati zimsku pauzu da “rasteretimo” svlačionicu. Pojedini igrači će biti vraćeni u juniorski pogon kod trenera Željka Vranješa, dok će pojedini odrađivati paralelno i seniorske i juniorske treninge. U drugom slučaju, ne govorim samo o mlađim, već i o nekim iskusnijim fudbalerima koji su razočarali. Igračima sam već rekao da nas u utorak na treningu neće biti toliko koliko nas ima sad i iza toga stojim. Neshvatljivo je da se neki fudbaleri zadovoljavaju samo time što su u Borcu, uopšte ne napredujući. Konstantno se nekim igračima dešavaju banalne greške u predaji i prijemu lopte, iz utakmice u utakmicu kod tih igrača nema napretka i, jednostavno, drugog rješenja osim smanjenja broja fudbalera na treninzima nema – kategoričan je bio Jagodić.

Najefikasniji Borčev fudbaler u doadašnjem toku sezone sa pet golova Ivan Delić uvjeren je da će šamački crno-bijeli pasti na banjalučkom Gradskom stadionu.

– Jesu posljednji na tabeli, ali to ne mora ništa da znači jer u ovoj ligi svako svakoga može da pobijedi. Ipak, naš cilj se zna, a to je povratak u Premijer ligu, i ostvarićemo ga ukoliko budemo gledali samo sebe – istakao je Delić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net