|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 01.12.2017. u 17:18

JANKOVIĆ KATEGORIČAN: NA BORCU SE NEĆE VADITI NIKO!

Fudbaleri Borca sutra će u posljednjoj gostujućoj utakmici u 2017. godini sa početkom u 13 časova gostovati ekipi Sarajeva. Tim sa Koševa pred posljednjih 180 minuta zauzima četvrto mjesto sa 29 bodova, šest manje od Širokog Brijega i Željezničara, dok je Borac osmoplasirani sa osam bodova manje i predstoji mu iscrpna borba za plasman u Ligu 6 za šampiona BiH.

– U pitanju je, sigurno, derbi kola, sastaju se dva velika kluba. U Sarajevo ne idemo sa bijelom zastavom, želimo tamošnjoj publici da se predstavimo u što boljem svjetlu i uvjeren sam da ćemo se u Banjaluku vratiti neporaženi ukoliko na terenu odradimo sve ono na čemu smo radili tokom ove sedmice. Sarajevo je u prošlom kolu poraženo u vječitom derbiju od Željezničara i protiv nas željeti da se vade, ali tvrdim da Borac nije klub na kojem će se neko vaditi za neuspjehe – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare v.d. šefa stručnog štaba Borca Igor Janković.

Za sutrašnji meč ne konkurišu od ranije povrijeđeni Siniša Dujaković i Ilija Danilović, kojem je u meču sa Vitezom u prošlom kolu pokazan crveni karton. Sa druge strane, strateg bordo tima Husref Musemić ne može da računa na usluge tri izuzetno bitne karike u igri njegovog tima: Mersudina Ahmetovića, Elvisa Sarića i Miloša Stanojevića.

– Navedena tri igrača su, svakako, ključna za igru Sarajeva i njihov izostanak će biti teško nadoknadiv. Međutim, sutrašnji domaćin ima širok roster i igrači koji će ih zamijeniti sigurno mogu na svoj način, odnosno angažovanošću i željom za većom minutažom, da pruže partiju koja je timu potrebna.

Pred derbi susret sa Željezničarom, koji je odigran 19. novembra, Goran Galešić obećao je postizanje gola. Na njegovu, ali i žalost brojnih navijača, koji su te večeri ispunili Gradski stadion, nije ispunio obećanje; ovog puta, obećao je nešto drugo – maksimalnu borbenost za pozitivan rezultat.

– Postizanje golova nam je boljka, slaba nam je realizacija, ali vjerujem da će se meni, ali i ekipi u cjelini, situacija po tom pitanju popraviti. Sarajevo je izgubilo u derbiju i daće sve od sebe da se pred domaćom publikom iskupe za neuspjeh, ali smo na to spremni. Garantujem u svoje, ali i u ime ekipe da će pružiti maksimum i nadam se pozitivnom ishodu – naveo je Galešić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net