ЈОВИЋ ДАНАС ПОТПИСАО УГОВОР

Драган Јовић, некадашњи тренер Сарајева, Звијезде и Зрињског, данас је у Трофејној сали ставио потпис на jедногодишњи уговор. Јовић је прошле седмице на сједници Управног одбора једногласно изабран за новог стратега „црвено-плавих“ и данашње потписивање уговора било је ствар формалности.

Нови шеф струке Борца изразио је задовољство доласком у Бањалуку, али је свјестан да га у наредној сезони очекује много посла.

Желим да се захвалим управи на указаном повјерењу и да ћу то својим радом и оправдати. Одморио сам се од свог посљедњег ангажмана и сада потпуно спремно дочекујем све изазове у Борцу и први тренинг који ће бити 1. јула у 18 часова на Градском стадиону. Морам да истакнем да сам упознат са потенцијалом који Борац има и тврдим да, упркос многобројним проблемима, Борац има перспективу. Приоритет нам је селекција тима, у свакодневном сам контакту са спортским директором Браниславом Крунићем и вјерујем да ћемо гро тима имати до првог тренинга – истакао је Јовић.

Директор Борца Момчило Савичић истакао је како је данашњим потписом уговора са Драганом Јовићем ријешено једно од горућих питања у бањалучком клубу.

Било нам је веома битно да доведемо искусног тренера који је упознат са стањем у Премијер лиги и у томе смо и успјели. Нови тренер радиће потпуно аутономно када су у питању припреме, одабир играча, а договорили смо и да се у наредном периоду посвети доста пажње омладинској школи и производњи властитих играча – рекао је Савичић.

На данашњој прес-конференцији Савичић је потврдио да ће Владан Грујић и сљедеће сезоне носити Борчев дрес, док, са друге стране, останак Дарка Малетића још увијек није сигуран. Ипак, према Савичићевим ријечима, искусни везиста ближи је останку у Бањалуци него одласку у неки други клуб.

Иначе, Драган Јовић, нови тренер Борца, рођен је 19. јула 1963. године у Травнику и до сада је тренирао Травник, Посушје, Зрињски, Звијезду и Сарајево. У сезони 2007-08 са Мостарцима је освојио Куп Бих и изборио наступ у квалификацијама за Лигу Европе. У сезони 2008-09 Зрињски је под Јовићевим вођством елиминисао Вадуз, а затим био елиминисан од португалске Браге. Занимљиво, у тадашњем тиму Зрињскoг био је тренутни играч Борца Младен Жижовић.

У прошлој сезони Јовић је са тимом Сарајева стигао до трећег кола квалификација за Лигу Европе, елиминисавши Хибернијанс са Малте и бугарски Левски. У трећем колу елиминисани су од црногорског представника, Зете из Голубоваца.

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.