|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 25.06.2013. u 15:37

JOVIĆ DANAS POTPISAO UGOVOR

Dragan Jović, nekadašnji trener Sarajeva, Zvijezde i Zrinjskog, danas je u Trofejnoj sali stavio potpis na jednogodišnji ugovor. Jović je prošle sedmice na sjednici Upravnog odbora jednoglasno izabran za novog stratega “crveno-plavih” i današnje potpisivanje ugovora bilo je stvar formalnosti.

Novi šef struke Borca izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Banjaluku, ali je svjestan da ga u narednoj sezoni očekuje mnogo posla.

Želim da se zahvalim upravi na ukazanom povjerenju i da ću to svojim radom i opravdati. Odmorio sam se od svog posljednjeg angažmana i sada potpuno spremno dočekujem sve izazove u Borcu i prvi trening koji će biti 1. jula u 18 časova na Gradskom stadionu. Moram da istaknem da sam upoznat sa potencijalom koji Borac ima i tvrdim da, uprkos mnogobrojnim problemima, Borac ima perspektivu. Prioritet nam je selekcija tima, u svakodnevnom sam kontaktu sa sportskim direktorom Branislavom Krunićem i vjerujem da ćemo gro tima imati do prvog treninga – istakao je Jović.

Direktor Borca Momčilo Savičić istakao je kako je današnjim potpisom ugovora sa Draganom Jovićem riješeno jedno od gorućih pitanja u banjalučkom klubu.

Bilo nam je veoma bitno da dovedemo iskusnog trenera koji je upoznat sa stanjem u Premijer ligi i u tome smo i uspjeli. Novi trener radiće potpuno autonomno kada su u pitanju pripreme, odabir igrača, a dogovorili smo i da se u narednom periodu posveti dosta pažnje omladinskoj školi i proizvodnji vlastitih igrača – rekao je Savičić.

Na današnjoj pres-konferenciji Savičić je potvrdio da će Vladan Grujić i sljedeće sezone nositi Borčev dres, dok, sa druge strane, ostanak Darka Maletića još uvijek nije siguran. Ipak, prema Savičićevim riječima, iskusni vezista bliži je ostanku u Banjaluci nego odlasku u neki drugi klub.

Inače, Dragan Jović, novi trener Borca, rođen je 19. jula 1963. godine u Travniku i do sada je trenirao Travnik, Posušje, Zrinjski, Zvijezdu i Sarajevo. U sezoni 2007-08 sa Mostarcima je osvojio Kup Bih i izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U sezoni 2008-09 Zrinjski je pod Jovićevim vođstvom eliminisao Vaduz, a zatim bio eliminisan od portugalske Brage. Zanimljivo, u tadašnjem timu Zrinjskog bio je trenutni igrač Borca Mladen Žižović.

U prošloj sezoni Jović je sa timom Sarajeva stigao do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, eliminisavši Hibernijans sa Malte i bugarski Levski. U trećem kolu eliminisani su od crnogorskog predstavnika, Zete iz Golubovaca.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net