|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 15.03.2012. u 12:19

JUNIORI: ČELIK – BORAC 0:2

Sjajan rezultat ostvarili su juniori Borca u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH na terenu sa vještačkom travom na Kamberovića polju protiv vršnjaka iz Zenice. Trijumfom od 2:0 napravili su ogroman iskorak ka finalu i borbi za pehar.

Oba pogotka postignuta su u poslednjih pet minuta. Prvo je rezervista Čelika Jaganjac pogodio vlastitu mrežu, a konačan rezultat postigao je omladinski reprezentativac Srbije Petar Kunić u posljednjim trenucima utakmice. Tako je Borac došao do kapitala od dva gola protiv ekipe koja je imala više od igre, ali je na kraju presudila bolja fizička pripremljenost i kocentracija crveno-plavih momaka.

U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH za juniore Široki Brijeg je takođe slavio u gostima, pobjedio je Slobodu u Tuzli rezultatom 2:1. Revanš susreti igraju se u Banjaluci i Širokom Brijegu 4. aprila.

ČELIK – BORAC 0:2

Teren sa vještačkom travom na Kamberovića polju. Gledalaca: 100. Sudija: Husein Terzić (Travnik). Strijelci: Jaganjac u 85. autogol i Kunić u 90. minutu.

ČELIK: Ćurić, Šehić (od 58. Mrvić), Skender, Joldić, Mušović, Idrizović (od 46. Ramić), Durmić (od 81. Mrvačić), Popović, Ašćerić (od 60. Jaganjac), Salkić, Čehajić.

BORAC: Krčić, Kondić, Jotanović, Vidović, Škrbić, Ivić (od 78. Kodžoman), Simić (od 66. Đurđić), Subić, Kunić, Cvijanović (od 71. Ducanović), Savić.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net