|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 11.04.2012. u 21:55

JUNIORI BORCA U FINALU KUPA BiH

Juniori banjalučkog Borca plasirali su se u finale Kupa BiH. Na Gradskom stadionu u Banjaluci su odigrali 1:1 protiv vršnjaka iz Zenice, juniora Čelika, te tako sa ukupnim rezltatom 3:1 izborili plasman u finale.

Prvo poluvrijeme gosti su riješili u svoju korist evrogolom Salkića, da bi u nastavku stvari došle na svoje mjesto. Izabranici Stojana Malbašića su zaigrali angažovanije i preko centarfora Petra Kunića, najboljeg strijelca Omladinske lige BiH, dolaze do izjednačenja. Imao je Borac još prilika da dođe do pobjede ali nedostatak koncentracije i golman Čelika spriječili su domaće fudbalere da trijumfuju u Banjaluci nakon pobjede u prvom meču u Zenici rezultatom 2:0. Nisu ni gosti bili bez šansi, ali očito da ih je izjednačujući gol presjekao i nisu bili u stanju da još koji put zatresu mrežu Borca.

Veliki uspjeh Borčeve mladosti je plasman u finale Kupa BiH, a osvajanje Kupa i dizanje pehara je vjerovatno želja ove sjajne generacije koja bi ponovila uspjeh starijih kolega od prije dvije godine.

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net