|  LAT   |  ENG

Objavljeno: 11.03.2012. u 16:18

KALJUŽA NA GRBAVICI!

Proljećni dio fudbalske Premijer lige aktuelni šampion Borac je otvorio minimalnom pobjedom, a identičan rezultat ostvario je i osvajač Kupa BiH Željezničar u derbiju sa Širokim Brijegom. Za razliku od stadiona Grbavica, koji je više ličio na kaljužu, Gradski stadion u Banjaluci je bio poput zelenog tepiha. Da bi izgledao još ljepše i za igru kvalitetnije klupsko osoblje je moralo navodnjavati zelenu površinu, što je samo dokaz da je u prvom planu ljepota igre.

Na Grbavici se u srijedu igra prva utakmica polufinala Kupa, akteri su Željezničar i Borac. Postavlja se pitanje da li će publika doći na stadion i ako dođe u kojoj mjeri će uživati u fudbalu. Hoće li to biti antipropaganda fudbala ili destrukcija igre, jer teren diktira pravila.  A on je u takvom stanju da se ne može “oporaviti” do srijede.

Očito je da će rezultat biti u prvom planu i pored činjenice da će uslovi za igru biti neregularni. Aršini trebaju biti jednaki za sve, ali očito da u N/FS BiH imaju prečih problema od ovog koji se zove “kaljuža na Grbavici”!

Prati FK Borac

Pretraga

FK Borac

FK Borac Banja Luka

Vladike Platona 6

78000 Banja Luka

+387 51 926 245

sekretarica@fkborac.net