KONFERENCIJA ZA NOVINARE NAKON TORŠAVNA: IZVINJENJE NAVIJAČIMA, STRPLJENJE STVARA REZULTAT

Nakon povratka naše ekipe iz Toršavna i ,za sve, bolne eliminacije u evropskim kvalifikacijama, Nenad Lalatović, šef stručnog štaba FK Borac stao je pred novinara.

Zajedno sa Bogoljubom Zeljkovićem, potpredsjednikom FK Borac uputio je izvinjenje svim „Borčevicima“.

„Jako sam razočaran. U mojoj trenerskoj karijeri koja traje 12 godina ovo je jedan od mojih najtežih trenutaka i najtežih poraza. Smatram da smo bili favoriti i ako je neko kriv to sam ja. Nemam strah ni od koga i preuzimam odgovornost.

Izvinjavam se svim navijačima i medijima. Ovo je jedna velika rana i bol ostaje. Nisam mogao ni da sanjam da ćemo ispasti i pogotovo me boli način na koji nam se to desilo. Oni nisu bolji od nas, držali smo sve u rukama do prvog gola. Iz tri prekida smo primili tri gola.“, rekao je Lalatović tokom konferencije za novinare koja je trajala više od pola sata.

U ime klupskog rukovodstva, Bogoljub Zeljković poručio je da stručni štab i igrači imaju punu podršku za nadolazeće izazove.

„Želim da uputim izvinjenje navijačima zbog ispadanja. Naravno, ovo je rezultat koji niko od nas nije očekivao. Najavljivali smo, kada smo dobili ovog protivnika, da uopšte neće biti lagano. Sigurno da ovo nije bila ekipa za potcjenjivanje. Imali smo utakmicu u Modriči, pobijedili smo sa 2:0 i sa lijepom prednošću smo otišli na revanš, ali smo nažalost izgubili. Imam potrebu u svoje lično ime, ali i u ime uprave kluba, da se izvinim svim simpatizerima. S pravom treba da budu ljuti i razočarani. Sve nas ovo boli, kako upravu, tako i trenere i igrače. Ovdje smo se skupili prije mjesec dana Nenad Lalatović je 10. juna počeo pripreme. Možda smo samo posljednjih dvadedetak dana imali cijelu ekipu na okupu. Premalen je to period da se poslože kockice i da Borac izgleda onako kako mi to želimo. Hoćemo Borac koji igra napadački, koji pobjeđuje ali s obzirom da smo promijenili kompletan tim i doveli novog trenera, naravno da je potrebno vrijeme da se sve ukomponuje.

Ja nisam advokat Nenada Lalatovića niti mi pada na pamet da to budem, ali sam neko ko je najviše insistirao na njegovom dovođenju i od toga ne bježim jer smatram da je jedan od najboljih srpskih trenera i sigurno da predstavlja budućnost srpskog fudbala.

Sa te strane, Lalatović, treneri i igrači Borca, koje smo svi zajedno dovodili, kako trener, tako i mi iz uprave, imaju našu punu podršku i očekujem u narednom periodu, već od ponedjeljka kad počinje prvenstvo, da će sve da ide nekim pozitivnim smjerom.

Vas medije i navijače molim za malo strpljenja jer smo ovdje svi sa jednim istim ciljem, a to je da Borac vratimo na mjesto uspjeha i da bude tamo gdje treba da bude, a to je u brhu tabele. Vratili smo nakon deset godina titulu u Banjaluku, uspjeli smo da tri godine zaredom izlazimo u Evropu, radimo dosta infrastrukturnih projekata, riješili smo milionske dugove, i sigurno da svi imamo samo jednu želju, a to je da Borac uvijek bude u vrhu i u to niko ne treba da sumnja.“ poručio je Zeljković.

Nenad Lalatović krivicu za poraz preuzeo je na svoja pleća. Alibi, kaže ne traži, ali traži zrno strpljenja da stvari posloži onako kako je zamislio. Osvrnuo se i na kritike koje su stigle nakon poraza.

„Nisam čitao ništa da ne bih loše reagovao. Meni je najteže, a prenijeli su mi komentare. Pojedinci se skrivaju napadaju iza leđa, a to ne volim. Reci mi sve u lice i nema problema. Želim da poručim ljudima koji komentarišu da nemaju pojma o životu. Ja ću im to reći. Za dvadeset dana se ništa ne može stvoriti. Ako neko treba da snosi odgovornost to sam ja. Ne dirajte igrače.

Želim da poručim da svakog navijača Borca poštujem, da Banjaluku volim i da sam ovdje došao da pomognem. Nisam htio da me se ovdje dočekaju kao heroja, nemam čarobni štapić. Došao sam i nisam očekivao velike stvari u Evropi, jer za to treba vremena, ali jesam za prvenstvo. Nismo imali sreće, očigledno je nismo ni zaslužili.

U bratskom klubu Vojvodini mi je isto bilo jako teško prvih šest mjeseci, nije djelovalo tada da će biti dobro, ali kada su se sklopile kockice krenulo je u istorijskom smjeru i trener sam sa najviše pobjeda.

Siguran sam da će nakon godinu dana, iako je ovdje nažalost teško da trener ostane godinu dana, ali kad bi bilo strpljenja Borac bi radeći sa mnom bio ozbiljan kandidat za grupnu fazu Lige konferencija. U tom periodu bismo mogli donijeti trofeje u Banjaluku.

Stojim iza svega, ako nekome treba da se siječe glava, sjecite je meni, moje igrače pustite na miru. Oni rade tek dvadesetak dana, dajte im podršku, mene kudite i kritikujte, mijenjajte  Otići ću one sekunde kad navijači Borca to budu željeli. Ako hoće da to bude sutra, neka dođu u klub, neka popričaju sa mnom, nema potrebe da se pljujemo jer mi smo jedan narod, treba da se volimo, poštujemo i podržavamo. Ako pljujemo jedni druge, samo pokazujemo kakvi smo.

Koliko mogu da vidim, ovdje mnogima Borac smeta, postoji mnogo ljudi oko kluba koji ga ne vole i koji žele da ga sruše i to tek sad vidim. I mnogima smeta što sam ja došao u Borac i jedva su dočekali da se ovo desi. Ne znam šta sam ja to Bogu zgriješio da se sada slade, i odmah su napali i pokazali da su neprijatelji Borca, Banjaluke i Republike Srpske. Sve njih bi protjerao odavde jer takvi ne zaslužuju da budu ni oko Borca ni da budu ovdje jer ne vole prvo sebe, a onda ni nas. Oni misle da je Borac sada slabiji. Ne, Borac će biti još jači, sa mnom ili bez mene“, rekao je Lalatović.

Kompletnu konferenciju za novinare možete da pogledate na ovom linku:

Постани члан

Попуни податке а ми ћемо те обавијестити кад да дођеш по чланску карту.